Valide Hatiđe
HATIĐE
@Valide Hatiđe
http://3.bp.blogspot.com/-P0HVg9m4xgM/UA8_wIU1spI/AAAAAAAAAa4/9Vx0eC9pyK8/s1600/2w222.png
Mary değilim, Jajce aşk prenses,
Sultan'ın saray kızı işkence üzüntü hey, öldürdü! sevgili Hey, Hey Ay, üzüntü, edelim mutluluk size geliyor, Mary değilim, bir Müslüman olarak, Krškanka gibi öldü, Mary tanrı Yehova'nın kızıyım!
3o2j3bo[/youtube]
$¶¶¶¶¶$ .¶¶¶¶¶¶¶¶7………………………………
….¶¶¶¶¶¶¶¶¶¢…………………………¶¶¶¶¶¶¶$
.ø¶¶¶¶¶$¶¶¶¶……………………..¢¶¶¶¶¶¶¶$
……¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶………………….¶¶¶¶¶¶¶¶ø
…..¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¢…………….¶¶¶¶¶¶¶¶¶o
…………¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶…………..¶¶¶¶¶¶¶¶¶
…………..¢¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶…………¶¶¶¶¶¶¶¶
………………¶¶¶¶¶$¶¶¶¶¶7……o¶¶¶¶¶¶¶¶7
………………….7¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶….o¶¶¶¶¶¶¶¶
…………………….o¶¶¶¶¶¶¶¶….¶¶¶¶¶¶¶
………………………………….$¶¶¶o¶¶¶¶¶¶
…………………….o¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
………………….¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
………………¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶7
…………….¶¶¶ø……¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
…………..¶¶¶¶……….¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
…………¶¶¶¶¶¶……¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
…………¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
…………¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
…………..¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
……………¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
……………….7¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
………………………o¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
……………………………¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
004&va=hurrem+sultan&hspart=Babylon&hsimp=yhs-004[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=yVvola0d6j8
http://www.youtube.com/watch?v=yVvola0d6j8
http://in.i
mages.search.yahoo.com/yhs/search?_adv_prop=image&fr=yhs-Babylon-004&va=hurrem+sultan&hspart=Babylon&hsimp=yhs-004

O meni

HATIĐE
ženski
17 godina, PALAČA TOKAPISARA(PRJESTOLNICA
03.07.2003

Interesi

glazba
severina gibboni.....sve
filmovi
ne horor da romantika
tv emisije
tog se nitko nije sjetio i ekspluz tabloid
aktivnosti
ČUVANJE MOJE DJECE I OBITELJI

Više o meni

hrana
LOKUM
boja
bijela i roza
životinje
mačka
naziv škole
tamo tamo daleko
naj prijatelj na Igre123
SULTAN SULEJMAN i majka sultanija
heroji
Ja

Stranice

Facebook

Kontakt

email
www.maria_trupina@net.hr

Komentari (83)

sretna nova godina!!!
31. prosinac 2013
sretna nova godina!!!
31. prosinac 2013
Istanbulska povijest seže do 633 prije Krista kada Dorskim doseljenici iz Megara osnovali malo , komercijalni koloniju koja je postala poznata kao Byzantion . Dvije glavne prepreke diktirao za smještaj starih gradova : Topografija i strategijskog promišljanja . Na stranicama ovog novog grada je smješten na rtu poluotoka koji je zapovijedao tri plovnih putova . Uz formalne uspostave polis ,grad zid mjerenje pet km u dužinu, a ima dvadeset sedam kula sagrađena kao zaštita . Unutar zidina ,brdo unutar zidina je odabrana kao Akropole . To je bio prvi od gradskih eventualne sedam brežuljaka - očitotopografskih " must " za legendarnih drevnih gradova .
Kontinuirano širenje i rast rezultirao je transformacija gradskoj izgledu . Prvi veliki je obavljen 196 , za vrijeme vladavine rimskog cara Severa Septimijevoj . To su uključeni obnovom zemljišnih zid . Drugi rimski car , KonstantinVeliki , pretvorio je grad u velikoj metropoli koja je preimenovana CONSTANTINOPOLIS . Ovaj grad je postaoglavni grad Istočnog Rimskog Carstva .

U 412. s ciljem stvaranja nove metropolu da služi kao glavni grad njegova carstva , car Teodozije je preuzeo četvrto veliki širenje grada , a obnovljena je landwalls .
U tijeku stoljeća , palače sagrađene su , napušteno , srušena i obnovljena . Većina tih previdjeti na Mramorno more . Tako je car Justinijan ( 565-578 ) bio štoradikalna i - za grad - sudbonosni promjena kada je odlučio smjestiti svoj novi palaču ( Blachernae ) , na mjestu gdje se morski zidovi na Zlatni rog upoznao zemljišne zidove sijekući poluotoku . Do trenutka Alexius Comnenus (1061-111 , Blachernae službeno je odredila carske rezidencije , a svi ostali bizantski palače su napuštene .
Dvije tisuće 140 godina nakon osnutka grada ,mladi osmanski osvojili grad u dobi od dvadeset i tri godine . Mehmed II , daoime Fatih " Osvajač " u čast njegove pobjede , njegov je osvojenaprijestolnica njegova snažnog, širi carstvo . Sa svojim ambicijama za svjetsku dominaciju , on je odabrao kao mjesto njegova administrativno središte i boravišteisto mjesto na kojemizvorno osnovan grad lučajnost , možda, ali vjerojatnijereafirmacija pravilima mjesne determinizma , jer ni duljina od okolnih zidova i oni se nalaze na području bili blizu one od drevnog Byzantion .
U vrijeme njegovog osvajanja , Sultan Mehmed naišao na osiromašenu grad s populacijom od samo četrdesetak tisuća duša koje su živjele razbacane oko u izoliranim dijelovima stambenih postavljena usred obrađenih polja . Na stranicama je izabrao za svoje palače bio je tipičan rdo prekriveno masliniku , vjerojatno nekoliko napuštenih objekata, samostanskim kapelama i kupeljima , i male stambene četvrti uz more .
To je bio početak jedne bez shemi grandioznih razmjera , koja je postala sinonim za turske kulture i upravne povijesti . Više od stambenog kompleksa za kraljevskom kućanstvu ,nova palača bila je da postanestožerna institucija za planiranje i donošenje odluka institucija od prostrane imperije , a to je ostao i od kraja 15. stoljeća do sredine l9th .
Sa svojim "neuobičajenim , asimetrične , non - osovinski , i UN - monumentalnih razmjera " kao neki europski putnici ga opisao , Topkapi Palace je svakako bio sasvim drugačiji od europskih palača s kojima su bili upoznati, bilo u smislu izgleda ili izgledu . Ali to je također bitno razlikuje od orijentalnim ili islamske palače iako su možda imali slične obrasce prostorne organizacije . U stvari , Topkapi jemikrokozmos sui generis ,raj na zemlji, ili " posuditi pojam iz otomanskog dvora terminologiji "Palace of Felicity .
Topkapi može se smatrati trans - kulturnu kontaktnu točku u kojojholistički civilizaciju stvorenu od nomadskog kulture turskih plemena čiji su preci su krenuli iz središnje Azije i dostigle Malu Aziju sa stajalištima u Perzije i Mezopotamije . U povijesno kratkom razdoblju od dva stoljeća ,Osmanlije porastao je s malom , feudalne kneževine postativeliki -veliki - svjetska sila , ali u isto vrijeme su imali sudsku tradiciju i kulturu svoje vlastite koji je više od tisuću godina stara . Nesumnjivo Topkapi uključeni sintezu bizantskih elemenata , ali ono što je odrastao na poluotoku od Golden Horn nikako ne može biti odvojena od svojih prethodnika u osmanske povijesti .
S osvajanju Bursi u 1326 ,Turci razvili novu ( za njih ) koncept palače nalazi unutar citadele u svojoj novoj kapitala . Iako nije definitivno povijesne informacije dostupne o ovoj palači formalnog i funkcionalna organizacija , može se pretpostaviti da je ovdje dadruštvena organizacija i dio budućih palača bila obliku .
Tijekom razdoblja Carstva početkom formiranja i širenja (posebno tijekom osvajanja europske teritorije pod nazivom Rumeli )i pojam o utvrđenom administrativno središte je - za geopolitičkih razloga - da bude fleksibilan . Nakon njegova uhićenje Dimetoka je 1362 , Murad sam naredio gradnju palače , a do 1368 , da je grad je služio kao glavni grad carstva privremeno . Rani sultani silom razvio koncept vođenja središte upravne vlasti kreće kao diktira mobilnosti vojne snage .
Iako Edirne je također osvojio je 1362 , te je postaosredište upravi Carstva Rumelian područjima , on nije postaoformalno grad sve do 1368 , nakon završetka nove palače sagrađene postoji . U isto vrijeme , Bursa ostaograd u svojem vlastitom pravu . Tako vidimo daje ranije bio jedan carstva u kojoj je bilomnoštvo administrativnih žarišnih točaka .
Prvi palača će biti izgrađen u Edirne ( koji je kasnije postao poznat kao Eski Saray " Old Palace " ) je smještena u mjestu zvanom Kavak Meydanl ,mjesto gdje Selimiye džamija će biti izgrađena u 16. stoljeću . Tijekom kratkog vladavine Čelebija Musa ( 1411 ) , The Palace osnovi, u obliku kvadrata , su zaštićenizid petnaestak metara visoka što ga pretvorio u urbanoj kaštela . Imamo gotovo nema detaljne informacije o ovoj palači formalnog ili funkcionalne organizacije ili svojim arhitektonskim značajkama .
Budući da je izvornoobičaj u Osmanskom carstvu za prinčeva linije kako bi služio kao pokrajinske guvernere u gradovima poput Kutahya , Amasya , i Manisa , palačama , bilo nove ili rekonstrukcije postojećih - su sagrađene na takvim mjestima za njih borave u.
Povratak u Edirne , radovi na izgradnji nove palače počela 1447 na obalama rijeke TUNCA . To nije bio dovršen do 1457 , do kada je Mehmed II je već zauzeli prijestolje za šest godina i četiri Istanbulu .
Nakon osvajanja Carigrada 1453 ,nova palača za osmanske kuće je izgrađena unutar zidina grada , na mjestu zvanom Forum Tauri . Zamijenio napušteni samostan . Također se spominju u starim osmanskih izvora kao Eski Saray , ova palača pokrivena prilično veliko područje . Sultan Mehmed nije , međutim , tamo žive puno, radije bi se smjestiti u Edirne između kampanjama .
Kad Istanbul je proglašen Carstva formalni kapitala , međutim , Eski Saray stekla status suverene prebivališta . Mehmed živio sve do otprilike sredine1470 -ih , nakon što je shvatio da mu je potrebno izgraditi novu palaču čiji raskoš i veličanstvenost su više u skladu sa svojim imperijalnim ambicijama kao pokazivao u naslovu " Vladar od dva mora i dva kontinenta ", koji je preuzeo .
U nevjerojatno kratkom razmaku od samo deset godina, četiri palače sagrađene su u sukcesiji . Vjerojatno je to više nego bilo što drugo da se učvrstio korijene u izvanrednom prostorno - socijalnog evolucijski proces koji je trebao postatitradicija Ottoman Palace . Razvojnih stadija tih palača jasno definirati kraljevske kuće u razvoju konceptualizaciju onoga štobi trebao biti : Palača sjedište vlade i carske rezidencije . Elementi ove dvojnosti međusobno utječu jedni druge i transformira utječu na prostorne i funkcionalne komponente osmanskih palača sve do početka 18. stoljeća .
Iako je prvotno odabrali kao mjesto svog palačemjesto koje je temeljito urbana , kasnije je izabrao da ga preseliti na drugo da je bio ( u to vrijeme ) relativno udaljenim i izoliranim . Njegovi motivi za to ne može biti točno prosuđivati. Je li predvidjetiodvojeni (ili integrirano ) primarna funkcija novog palače kao privatne domene ili prebivalište ili kao svečanoj domene koji će biti opremljeni s upravnim funkcijama u državi ?
Drugi povezano , a neriješeno , problem je bio razlog zašto Yedikule , koji je projektiran i izgrađen u skladu s najsofisticiranijim pojmovima vojne arhitekture dana , bila je da funkcionira samo kao carske riznice . Koja je svrha je on prvotno predviđena ovu porciju struktura ? U usporedbi s tim , njegove namjere i ciljeve u izgradnji svoje kulliye (multi - funkcionalni kompleks) u današnjem okrugu Fatih su jasne i dobro formulirao : to je ovdje daklasa državnih službenika koji će služiti u stanje i učiniti znanstveni i tehnološki doprinos njenom napretku su se obrazuje .
Sva palača ( ili završili ) za vrijeme vladavine Mehmeda II pokazuju isti prostorni poredak se temelji na principu povezanih dvorišta , svakom se nalazi u jasno definiranim javnim , polu - javnih i privatnih zona . Ove dvorišta su uređena prema hijerarhijskim razmatranja s njihovi oblici se određuje topografije nego preciznim geometrijskim ili ortogonalna načelima . Broj tih dvorišta je fleksibilna : tamo je morao biti najmanje dva, ali bi moglo biti čak devet , kao u slučaju Edirne mjestu . Samo pet od njih , međutim, bili su dobile oznaku Meydan ( Trg ) ili taslik ( dvorište ) u skladu s posebnim Palacea terminologiju .
Palače razvija oko dvorišta u tijeku svog povijesnog razvoja postojala u oba orijentalne i zapadni kulture davno prije Osmanskog eksperimenta . Prostorne organizacije načela obzirom dvorišta kao "jedinica mjestima" predstavlja zajednički dizajn riječnik koji vrlo često je implementiran kao iintegriranjem i segregaciju prostorno ograničenje .
Korištenje zidova i dvorištima , a jasnih i jak prijelazima između a među njima je jedan od načina izražavanja domene . Prostornog sustava palače (ili bilo koje druge strukture za taj tvar ) jeizraz ljudskog ponašanja sustava . U tom kontekstu , neželjeno ponašanje i interakcija koje se mogu spriječiti ( ili kontrolirane ) kroz pravila ( manire , hijerarhije , izbjegavanje ) može biti ojačana kroz arhitekturu koja stvara područja ( zone) koji su raspoređeni hijerarhijski i okupirana od strane raznih skupina stvara ravnotežu snaga među njima , što zauzvrat omogućava stvaranje "sustava", kroz koje grupni identiteti se stvaraju, održavaju i integrirati .
To je razlog da su svi legendarni palačama koje su nastale oko sustavu dvorišta - Pekingu ili Zabranjeni grad , Delhi , Akra , Fatehpur Sirki i Alhambra - pokazuju markantnim prostornim / organizacijske sličnosti . Od apsolutnu vladara filozofske vizije onoga što bi trebao biti u upravnim i stambene sastojci razvili oko zajedničkog ponašanja sustava i tradicije , oni, naravno, odražava slične izvore i načelima.
Danas Topkapi palača služi kao muzej i samo vrlo mali dio svoje izvorne domene i okoliš može biti cijenjen . Zubu vremena doveli u propast ( od vatre ) i rušenje ( kroz nove zgrade ) za mnoge od svojih izvornih struktura . Unatoč tome ,izvorno iz 15. stoljeća prostorna organizacija na temelju trostrukog dvorište bi da se objedine , segregates , te definira dvora stambene, obredni i funkcionalni zahtjevi ostao nevjerojatno netaknuti .
Ture na palače Topkapi ...
31. listopad 2013
precool profil
10. listopad 2013
cool profil
10. listopad 2013
ssretan rođendan sa zakašnjenjem rođena si 3 7 superrrrr
02. rujan 2013
hvala vam od srcaaaaaaa
15. srpanj 2013
Sretan Rođendan sa zakašnjenjem!!!
10. srpanj 2013
Nemoj varati, ako si iskren ovo govori istinu. Prilično je dobro. Napiši svoje odgovore na papir i nemoj gledati unaprijed! Odgovori su na kraju.

1. Koja je od ovih boja tebi omiljena: crvena , crna , plava , zelena , ili žuta ?
2. Početno slovo tvog imena?
3. U kojem mjesecu si rođen/a?
... ... 4. Koja boja ti se više sviđa:, crna ili bela?
5. Ime osobe istog spola kao tvoj.
6. tvoj omiljeni broj?
7. Da li ti se više sviđa letenje ili vožnja?
8. Da li ti se više sviđa jezero ili ocean?
9. Zapiši želju (realnu).
kada si gotov/a, nastavi prema dole. (nemoj varati)

Odgovori

1. Ako si izabrao/la:
Crveno - Uvijek si u pokretu i tvoj život je ispunjen ljubavlju.
Crno - Ti si konzervativna i agresivna osoba.
Zeleno - Tvoja duša je opuštena i ti si neopterećena osoba.
Plavo- Spontana si osoba koja voli poljupce i pažnju ljudi koje voliš.P
Žuto - Vrlo si sretna osoba i daješ dobre savjete onoma koji su potišteni.

2. Ako tvoje ima počinje slovom:
A-K Imaš puno ljubavi i prijateljstva u svom životu.
L-R Pokušavaš uživati u životu do maksimuma i tvoj ljubavni život će uskoro procvjetati.P
S-Z Voliš pomagati drugima i tvoj budući ljubavni život izgleda vrlo dobro.

3. Ako si rođen/a u mjesecu:
1-3: Ova godina će ti biti jako dobra i zaljubiti ćeš se u nekoga potpuno neočekivanog.
4-6: Imati ćeš vrlo emotivnu vezu koja neće potrajati dugo, ali uspomene će trajati vječno.
7-9: Imati ćeš odličnu godinu i čeka te događaj koji će ti promijeniti život na bolje.
10-12: Ljubavni život ti neće biti odličan, ali s vremenom ćeš naći svoju srodnu dušu.P

4. Ako si izabrao/la:
Crnu: Tvoj život će promijeniti smjer. U početku će ti biti jako teško, ali vrijeme će pokazati da je to bilo najbolje za tebe i biti će ti drago.P
Bijelu: Imati ćeš prijatelja/icu koji ti se u potpunosti povjerava i napravio/la bi sve za tebe, a možda toga nećeš biti svjestan/na.

5. Ova osoba ti je najbolji prijatelj.

6 Ovoliko bliskih prijatelja imaš u svom životu.

7. Ako je tvoj izbor:
Letenje: Voliš avanture.
Vožnja: Opuštena si osoba.

8. Ako je tvoj izbor:
Jezero : vrlo si odan/a svojim prijateljima i partneru, ali si i vrlo rezervirana osoba.
Ocean: Spontana si osoba i voliš udovoljavati drugima..

9. Ova želja će ti se ostvariti ako u roku od sat vremena proslijediš ovaj tekstl na 5 komentara.. Ako ga proslijediš na 10 komentara želja će ti se ostvariti prije sljedećeg rođendana
2
09. srpanj 2013
u153357
u153357
Sretan rođendan
06. srpanj 2013
HAPPY BIRTHDAY <3
06. srpanj 2013
ja volim hatiđže sretan rođendan
05. srpanj 2013
Sretan rođendan i sve najj
04. srpanj 2013
SRETAN TI ROĐENDAN
04. srpanj 2013
happy roćkassssssssss budi ziva i zdrava i zakon ko i prije :*
03. srpanj 2013
sretan rođendan !!!!!
03. srpanj 2013
sretan rođendan
03. srpanj 2013
srecan rodjus
03. srpanj 2013
sretan ročkas
03. srpanj 2013
Sretan rođendan!
03. srpanj 2013
ako želiš komentirati, učlani se ili prijavi