Opasna igra plavi kit je stigla u Srbilju
Dečak J.V. (11) prva je zvanična "žrtva" igrice "Plavi kit" u Srbiji, koji se zahvaljujući brzoj reakciji roditelja i prijatelja izvukao iz kandži ove igrice koja tinejdžere širom sveta navodi na samopovređivanje, a na kraju i na samoubistvo.

Kako priča Zlatko, on i njegova supruga, nisu ni pomislili da bi njihov sin mogao da igra igricu koja je prouzrokovala veliki broj samoubistava širom Rusije.

- U subotu je na broj moje supruge stigla poruka od drugara od mog sina da mi je sin u opasnosti i da mu prete jer je počeo da igra tu opasnu igricu. U porukama je napisao i da se moj sin jako promenio - priča Zlatko.

Kako kaže, tada je na vestima video i koliko je igrica koju igra njegov sin opasna, te je pre nego što je otišao u policiju, pokušao da razgovara sa sinom.

- On je bio preplašen. Negirao je tvrdnje njegovog druga. Međutim, kada je zadigao rukave video sam mu rane na rukama. Tada smo shvatili šta se zapravo dešava... - priča Zlatko.

On objašnjava da je samo dan ranije zatekao sina kako igra igricu na telefonu, koja mu se činila kao i svaka druga.

- On je igrao u prvom licu. Na ekranu mu je bilo prikazano more, kojim je on trebalo da roni i da u dubinama traži neki “čip”, blago. Kada to nađe, onda je dobijao zadatke koje je trebalo da obavi. Igrica je izgledala na prvi pogled kao i sve druge - naglašava on.

PROČITAJTE JOŠ

BOLESNIK NAD BOLESNICIMA Tvorac morbidnog "Plavog kita" šokirao: Ja ČISTIM PLANETU. Deca koja se ubijaju su BIOLOŠKI OTPAD
POLICIJA UPOZORAVA RODITELJE: Opasna video igra "PLAVI KIT" vreba i tinejdžere iz Srbije
Međutim, on nije znao kakva se strašna priča krije iza ronjenja.

- Tek pošto smo otišli u policiju sin je priznao da je igrao ovu igricu. Objasnio mi je da je čuo od nekog u školi da se pojavila nova igrica i on ju je skinuo sa “Gugl plej prodavnice”. Međutim, posle nekog vremena, kada je pronašao prvi “čip”, stigao mu je i prvi zahtev - priča Zlatko.

Igrica "Plavi kit" izazvala je veliki broj samoubistava širom Rusija
Foto: twitter printscreen / Twitter
Igrica "Plavi kit" izazvala je veliki broj samoubistava širom Rusija
Przypnij na PinterestPodziel się
Prvi zahtev bio je da njegov sin ustane u 4 i 20 ujutru, a odmah zatim i da sam sebe iseče po rukama.

- On je mirno dete i sportista koji uopšte nije zavisnik od igrica. Već na početku se uplašio i probao je da je izbriše, ali nije mogao. Igrica se konstantno vraćala, a stizale su mu i pretnje da će mu pobiti porodicu. Tek kada je telefon vratio na fabrička podešavanja, igrica je nestala sa njegovog telefona - priča zabrinuti otac i dodaje da mu je sin u policijskoj stanici rekao da je igricu instalirala i jedna njegova drugarica.

Međutim, način na koji je njegov sin instalirao igricu znatno se razlikuje od toga kako je ova igrica došla do dece i tinejdžera u Rusiji. Naime, u inostranstvu je princip da ovu igricu može da igra samo onaj ko dobije određeni link na mejl ili neku od društvenih mreža. Klikom na taj link oni bi započinjali igru opasnu po život. Dobijali su zadatke koje treba da ispune, i svaki je bio opasniji od drugog... Neki od zadataka su bili toliko opasni i mlade navodili na samoubistvo.
17. siječanj 2018
Klauni Ubice u Evropi
Najezda klaunova pojavila se prvobitno u SAD-u, a zatim se proširila i na Evropu. Trend jezivih klaunova traje već dva mjeseca, a nove fotografije i snimci se stalno pojavljuju.

Klaunovi najčešće plaše djecu, a zabilježeni su i prvi napadi – najčešća situacija je ta da klaunovi stoje negdje u prikrajku, prate vas iz sjene i nastoje prestraviti. I dok jedni tvrde da je riječ o velikom marketinškom potezu (u kina uskoro treba stići remake slavnog filma It, rađenom po knjizi Stephena Kinga), drugi imaju strašnije objašnjenje. Naime, proteklih dana internetom kruži priča naslova „Killer Clown Purge 2016“, u kojoj se najavljuje da će klaunovi diljem svijeta u subotu 30. oktobra činiti masovne zločine, po uzoru na film Purge.

U posljednje vrijeme pojavili su se i u Hrvatskoj na raznim mjestima, a prije nekoliko dana i u BiH – u Posušju.

Klaunovi su viđeni na tri lokacije u Posušju, kod trgovačkog centra "Divna", u parku i pored benzinske pumpe.

Kako javlja portal Grude Online, zasad nije bilo incidenata, dok je u Hrvatskoj bilo slučajeva gdje su klaunovi proganjali djecu.
17. siječanj 2018
Atlantik

Svi smo do sada imali priliku čuti o klimatskom modelu poznatom pod imenom „globalno zatopljenje,“ koje se bazira na predviđanjima o planetarnom porastu temperatura i smanjenu padalina. Zbog tog modela se u zadnjih 16 godina potrošilo na stotine milijardi dolara, ponajviše uz pomoć tzv. „Dogovora iz Kyota.“ U isto vrijeme zvanične klimatske pretpostavke su se pokazale pogrešne punih 98%, zbog toga su najjači znanstveni instituti počeli samostalno ispitivati u čemu je „kvaka.“ Znanstvenici instituta Max Planck su došli do otkrića koja nikako ne odgovaraju dosadašnjem klimatskom modelu.

Zatopljenje koje se pretvara u zahlađenje

Prije nešto više od 16 godina primijetile su se anomalije u klimatskim pretpostavkama koje su se bazirale na modelu povećanja temperatura mora i atmosfere. Pobornici globalnog zatopljenja su nagla zahlađenja i povećanja padalina nazivali nevažnim odstupanjem od općeg modela, tvrdili su kako su takve „anomalije“ održive najviše jednu ili dvije godine, nakon čega će se zatopljenje još više akcelerirati, no to se zapravo nije dogodilo. Zbog ogromnih odstupanja od uniformne klimatske politike, brojni neovisni znanstvenici su počeli otvoreno dvojiti o planetarnom modelu promjene klime koji gotovo dogmatski insistira na povećanju temperatura atmosfere i oceana.

Ikona globalnog zatopljenja, polarni bijeli medvjed na santi koja se topi.
Ikona globalnog zatopljenja, polarni bijeli medvjed na santi koja se topi.

Nakon toga, pobornici globalnog zatopljenja su započeli s pravim malim medijskim ratom koji je trebao javnost ponovo uvjeriti u njihova stajališta, a akademici i znanstvenici koji se nisu slagali s njihovim teorijama su prozvani šarlatanima i amaterima ili su „heretike“ ismijavali tvrdeći da bi po budalašima planeta trebala postati ledeni pakao. S druge strane, ako gledamo kroz klimatsku prošlost Zemlje, ona je uglavnom i bila ledeni planet s dugim ledenim dobima i relativno malenim toplim periodima koji nalikuju globalnom klimatskom stanju u kojem uživamo zadnjih 10-14.000 godina.

S obzirom na brojne laži koje smo do sada imali priliku čuti i pročitati u medijima i znanstvenim žurnalima vezanima za porast planetarne temperature, njemačka vlada je odlučila sama sprovesti vlastito istraživanje na osnovu čega je izdala bilten koji nikako ne ide u prilog općeprihvaćenom klimatskom stanovištu.

Grafički prikaz procjena smanjenja temperatura sjevernog Atlantika.

„Perspektive Erde“ na prvim stranicama donosi tipične pretpostavke koje zastupa UN i WMO, poput povećanja temperatura između 0,7 do 4,0 stupnja Celzijeva, do 2100. godine, no pri dnu stranice šest vidimo dijagram s praćenjem temperatura sjevernog Atlantika, na kojemu se jasno vidi maksimum istih iz 2010. godine nakon čega su se temperature strmoglavile, a po predviđanju Maxa Plancka trebale bi nastaviti padati sve do 2015. godine.

Projekt MiKlip pokazuje hlađenje sjevernog Atlantika

Iako njemačka vlada nije željela previše ulaziti u dugoročna predviđanja (osim početnog predviđanja povećanja temperatura koje zagovara UN), akcent je stavljen na srednjoročne prognoze i istraživanja promjena klime koje je sponzoriralo Njemačko ministarstvo edukacije i istraživanja. Njihov projekt MiKlip ili Midterm Climate Prognoses Project je pokušao odgovoriti na pitanje „Kolika će biti prosječna temperatura atmosfere za deset godina?“.

U objašnjenju trošenja novaca iz savezne blagajne, Ministarstvo edukacije i istraživanja je navelo kako savezna vlada ima povećanu potrebu za prikupljanjem istinitih informacija na bazi kojih bi se mogle dobiti točne prognoze vezane za klimatske promjene u vremenu od jedne godine do perioda od deset godina.

MiKlip je svoju prognozu o narednom desetljeću donio na bazi 60 neovisnih istraživačkih projekata, kako neovisnih istraživača, tako najvećih njemačkih instituta i sveučilišta. Web stranica No Tricks Zone je s posebnom pažnjom pisala o MiKlipu, objašnjavajući kako će se prve potvrde predviđanja moći iskusiti u rujnu 2014. godine, te da se, za razliku od dugoročnih predviđanja, srednjoročna predviđanja mogu provjeriti u relativno kratkom vremenu. Također se navodi u prijevodu njemačkog biltena da su srednjoročna predviđanja puno točnija od onih koja se zasnivaju na periodu od narednih stotinu godina.

Prognozu o padu temperatura sjevernog Atlantika je Max Planck napravio s obzirom na podatke koji su skupljani do 1971 – 2000. godine.

Bez obzira na ovaj podatak, pripadnici globalnog zatopljenja i dalje tvrde da se „zatopljenje“ i dalje nastavlja iako po Maxu Plancku temperature neće biti veće od današnjih, u narednih deset godina.
17. siječanj 2018
Nederotalac
Neandertalac je izumrla vrsta roda Homo, srodna suvremenoj ljudskoj vrsti Homo sapiens koja je nastanjivala većinu europskog kontinenta i dio jugozapadne Azije od sjevera Arapskog poluotoka do šire okolice Kaspijskoga mora.

Neandertalci su populacija praljudi iz srednjega paleolitika, nazvana prema fosilnim ostatcima nađenima 1856. u dolini Neandertal kraj Düsseldorfa, Njemačka. Živjeli su u Europi, na Bliskom istoku i u zapadnoj Aziji između 250 000 i 30 000 god. pr. Kr. Mnogi antropolozi vide u neandertalcima izumrlu pobočnu lozu čovječanstva. Ovisno o mišljenju o njihovoj bliskosti s današnjim ljudima, dio znanstvenika smatra ih podvrstom (Homo sapiens neanderthalensis) unutar vrste Homo sapiens, dok ih drugi izdvajaju kao posebnu vrstu Homo neanderthalensis, što podupiru novija paleogenetička istraživanja.[1]

Imali su nisku i izduženu lubanju, izražene nadočne lukove, zadebljanje na zatiljnoj kosti, izbočen središnji dio lica sa širokom nosnom šupljinom. Donja čeljust nije imala izbočenu bradu, a prsa su bila bačvasta. Bili su snažno građeni, prilagođeni hladnim klimatskim uvjetima. Prosječna visina iznosila im je oko 167 cm, težina oko 80,8 kg, a volumen mozga blizu 1520 cm3. Živjeli su kao lovci i skupljači u gotovo polarnim uvjetima. Alati što su ih izrađivali (šačnici, odbijanci) najčešće pripadaju moustérienskoj kulturi (srednji paleolitik) i ne pokazuju umjetničko izražavanje. Vjerojatno su prvi u povijesti čovječanstva ukapali mrtve, a možda poznavali i kult; postoje pretpostavke i o kanibalizmu. Broj istodobno živećih neandertalaca bio je samo nekoliko tisuća; poneki su doživjeli i do četrdeset godina. Izniman je značaj otkrića neandertalaca na Hušnjakovu brdu u Krapini (Krapinski pračovjek). Važno nalazište kasnih neandertalaca (32 000–33 000 tisuće godina prije sadašnjosti) na području Hrvatske je špilja Vindija kraj Varaždina.[1]
17. siječanj 2018
Ja sam mislio da će ovo bit like top 5 srijeda,kao nabrajaš 5 srijeda u historiji svijeta koje su zaslužile top 5 listu,dissapointed, 2/10.
17. siječanj 2018
Pišite u komentare šta želite u sledečoj temi i pozzzz
19. siječanj 2018
Ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi