Zeratul je jednom nešto reko da bi trebalo napraviti ovakvu temu pa zašto ne.

NISU NASTALI U SALAMONOVOM HRAMU

Iako se vjeruje da su nastali u ruševinama starog židovskog hrama,oni su zapravo nastali u rimskom hramu boga Jupitera u Jeruzalemu.

BILI SU SEKTA

Francunski kralj (kojem sam zaboravio ime) je papi iznio dokaze da su templari satanistička ili možda gnostička sekta koja izvodi razne rituale i klanja se drvenom kipu bradatog čovjeka. Postoje mnogi takvi kipovi u starim templarskim dvorcima,ali nekad čak i u crkvama.

BILI SU BANKARI I MASONI

To da su bili bankari nije teorija zavjere. To je činjenica i francuski kralj ih se rješio jer su mu prezadužili zemlju, ali i većinu država Europe. To da su masoni je već teorija zavjere. Današnji masoni i oni koji su nastali 1717. u Velikoj Britaniji tvrde da su nasljednici templara. Mnogi vjeruju u ovu teoriju i zbog povezanosti bankara i masona pa mnogi misle da su templari bili bankari-masoni.

DVA STUPNJA

Po ovoj teoriji postojala su 2 stupanja: vojni i viši. Članovi vojnoj nisu znali za viši stupanj. Viši stupanj je po nekim teorijama gnostička sekta dok je vojni dio kršćanstva. Neki misle da su masoni ispravili ovo dodavanjem još 31 stupanja.

KOLUMBO JE BIO TEMPLAR

Iako je velika većina templara pobijena,oni su nastavili postojati nešto tajnije u Škotskoj i Portugalu. Po ovoj teoriji Kolumbo je bio agent Portugala koji je trebao Španjolce skrenuti sa puta do Indije oko Afrike.
11. lipanj 2019
Kamo ide svijet
Kamo ide svijet
URAIRUA(RUJIAEUIRUAI UEASOOROTOA ITOAEOP ASJGILADHFKLUG HASOKDGAJSPGOKAPDHKLAIDJ FGLIADFJGKLJAGKLJA FLGK ZPZO0TOSSTAT ARURUARUARUURAUI ARHAKLSKLASDTLRJEJEJIAE RJAEIJAEJEAJEJEJEJEJ JEAJ EIJARIRJUAU TO TAKO SAMO TAKO OA NAENNAEASTAVI AZHEHGUAEHUAEHUAEHAUEHAEHTUIGASEHRGOADIIRAURAURUAURAAAAAAAAA RBHAURBAURA
11. lipanj 2019
Nisi spomenuo teoriju da su templari bili u posjedu Svetoga Grala, od koje mi se kosa na glavi diže. Sveti gral ne postoji, to je obična legenda u koju su vjerovali naivni vitezovi.
Ovo sa hramom Jupitera ne bih komentirao, zasad.
Ovo s kipovima i dokazima verojatno misliš na francuskog kralja Filipa Lijepog, no on kao i neki prethodnici nisu imali najbolje odnose s templarima pa je to izmišljotina. Tako postoje i "dokazi" da je uzrok bolesti višak krvi, da crvi na mesu nastaju transformacijom mesa, da je Zemlja nepomična, također i nebrojeno "dokaza" da je ta i ta osoba šurovala s Vragom te ju treba pročistiti lomačom. Naposljetku, postoje "dokazi" da cijepivo uzrokuje autizam.
Ovo sa stupnjevima mi nije baš poznato. Templarski red je imao svoju hijerarhiju: meštar hrama, upravitelji provincije, zapovijednici jedinica, obični vitezovi templari, te ne-vojni položaji: štitonoše, svećenici, kovači itd.
Ovo s Kolumbom me sjetilo na jednu epizodu Martina Misterije u kojoj su templari još u 12.stoljeću otkrili južnu Ameriku i stupili u kontakt s tamošnjim indijancima. Dobra epizoda.
11. lipanj 2019
ima smisla
14. lipanj 2019
kaj nema jedna stara crkva u Škotskoj sa kukuruzom?
18. lipanj 2019
Ima, u njoj je sahranjen William Wallace
18. lipanj 2019
znate li da wiliam walace nije isto kao što je prikazan u filmu

evo dokaza:


jeste li zabezeknuti
18. lipanj 2019
Da, ovdje su ga zato prikazali kao pračovjeka
18. lipanj 2019
lol
23. lipanj 2019
04. kolovoz 2019
Ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi