Deckard Cain
Deckard Cain
Godina 200 P.N.E
Stari Svijet je u kaosu. Ratovi, krvoproliće i izdaja su svuda. Carstva nastaju i nestaju. Trgovina je razvijena, ali su ratovi sve češći. Aleksandrovo carstvo sa istoka se raspalo na brojna kraljevstva, Kartagina je u sve goroj situaciji, Rimska Republika je puna generala koji hoće da budu diktatori, barbarska plemena sa sijevera ratuju izmedju sebe.Stari svijet je u totalnom ratu.
Cilj je stvoriti moćnu državu koja će dominirati poznatim svijetom

ZA PRIJAVU
Država-
Vladar-
Dob vladara-
Teritorija (oznaciti na karti dolje)-
Nacin ratovanja (teska konjica, laka pjesadija,...)-
Uredjenje drzave (republika, kraljevstvo,...)-

PRAVILA
-nema godmoda
-nema rasizma ili nacionalizma

KARTA


SOUNDTRACK06. veljača 2020
Država- Eire
Vladar- Getko
Dob vladara- 40
Teritorija- Irska
Nacin ratovanja- laka pješadija, manjim dijelom laka konjica
Uredjenje drzave- republika, savez keltskih plemena
06. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
Jel mora biti neka stvarna država i vladar iz toga doba, ili se može izmisliti?
06. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Možeš izmisliti ali nemoj pretjerivati
06. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Vidis kako je Damir izmislio ali ima smisla
06. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Država-Arverni
Vladar- Likitorik
Dob vladara- 32
Teritorija (oznaciti na karti dolje)- https://prnt.sc/qykn16
Nacin ratovanja (teska konjica, laka pjesadija,...)- Laka pjesadija i laka konjica (neki pojedinci imaju loriku hamatu)
Uredjenje drzave (republika, kraljevstvo,...)- Pleme (zajednica sa poglavicom kao vladarom)
06. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Arverni su bili mocno galsko pleme. Prijestolnica je utvrda Avarikum.
Arverni pleme su dugo u ratu sa plemenom Aeudi. Ako postoji mir izmedju Arvernija i Aeudija, nikada nece trajati dugo.
Arverni i Aeudi su idalje u ratu, i Likitorik planira napad na teritoriju Aeudija
06. veljača 2020
Getko je poglavica jednog od šest irskih keltskih plemena. Uspio je pomiriti plemena koja su dugo posvađana i zaraćena i spojiti ih u jednu državu, Eire. Svako pleme bira svog poglavicu te se svi poglavice i po jedan druid iz svakog plemena sastaju u gradiću Neralu, prijestolnici. Trenutno žive u miru i podosta izolirano, iako postoje mržnje i trgovina s nekim plemenima u Britaniji.
06. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Poslali je nekoliko diplomata do poglavice plemena Lemones. Sklopili smo savez, i uspostavili trgovinu.
Na teritoriji Akvitanija se nalazi mnogo šuma, koje su pune divljači. Mi njih prodajemo Lemonima u zamjenu za nekoliko verižnjača
06. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
Država- nema, prognani nomadi smo za sada, tražimo ju
Vladar- Kraljica Monikea
Dob vladara- 36
Teritorija (oznaciti na karti dolje)- na području današnjeg Volgograda
Nacin ratovanja (teska konjica, laka pjesadija,...)- Laka konjica s kopljima i strijelcima konjanicima
Uredjenje drzave- Kraljica sam ali još treba osnovati državu.
06. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
U dalekoj državi na istoku azije, preminuo je kralj ostavivši za sobom kraljevstvo u bankrotu, iscrpljenom stalnim upadima razbojničkih plemena, bez jake vojske i s troje nesložne djece. Jedno od njih je bila tada 25godišnja princeza Monikea. Monikea je od tinejđerskih dana učila borilačke vještine i sve tada dostupne znanosti.
06. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
Dvoje njenih braće su svaki sa svojim pristašama podijelili kraljevstvo i prognali Monikeu, zajedno s njenim pristašama. Monikea je obišla zemlju i regrutirala sve nesretne seljake i građane, i skupila 4 tisuće ljudi, i s njima krenula prema zapadu, gdje stoji moćna Rimska država. Otada je prošlo 11 godina kroz koje su Monikeini ljudi prošli većinu Azije i prešli Ural s njegove južne strane. Nastanili su se pored rijeke Volge, u namjeri da tamo obrade polje za sjetvu.
07. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
Monikein narod se nazvao Darti. Imenovali su Monikeu kraljicom i okrunili ju srebrnom krunom. Monikea je kao ratnica nosila žičanu pancir haljinu sa žičanom kapuljačom, imala konjički štit i dugi mač. Tako opremljena je zaštićenija od većine svojih vojnika. Ostali imaju krznene i kožne oklope, te štitove i koplja, rijetko tko ima sjekiru ili mač. Ali zato ima poseban odred konjanika koji nose lukove sa strelama.
07. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
*arverni (napisao sam akvitani a oni su drugo pleme)
Liktorik ima oko 2000 ratnika pod svojom komandom. Sa tim brojevima bi mogao da pobijedi Aeudije, ali oni imaju moćne saveznike: plemena Belgike.
Plemena Belgike su najbolji Galski ratnici. Odlični su ratnici, ali se ta plemena izmedju sebe mrze i preziru. Izmedju njih su česti ratovi, a kralj Aeudija je uspio sklopiti savez sa samo 2 plemena: Belgi i Parsi
07. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Ubrzo je pismo stiglo u Avarikum: Aeudi napadaju Lemone. Likitorik je skupio svoje ratnike, ostavio 50 ratnika, te je krenuo prema Lemonumu, prijestolnici Lemona. Kada su stigli do grada, bio je skoro potpuno uništen. Kuće oko utvrde su bile spaljene, mrtvi ratnici su bili svuda, a udovice su žalile svoje pale muževe. Sve, osim drvene utvrde na vrhu brda je bilo spaljeno. Poglavica Lemona, Merikis je objasnio da su se neprijatelji pojavili neočekivano, te da su Lemoni bili potpuno iznenađeni. Ratnici Lemona su se borili sa napadačima, te dali ženama, dijeci i starcima vremena da se povuku u utvrdu. Sva stoka koju su imali je bila pokradena, njihovi domovi su bili spaljeni, a ratnika je ostalo veoma malo. Likitorik je predložio da se preživjeli sklone u Avarikum, dok se Lemonum ne obnovi. Merikis je to rado prihvatio.
07. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Stanovnici i ratnici su otišli u Avarikum. Likitorik je poslao nekoliko radnika da obnove Lemonum.
Nakon nekoliko dana, u Avarikum je došao obrijan, lijepo obučen diplomata. Govorio je da je iz velikog grada na jugu, Rima. Nudio je zlatan novac, predivnu odijeću, hranu, i što je najvažnije oklope i štitove u zamjenu za 150 konjanika. Rekao je da je Rim u ratu sa moćnom Kartaginom, te da im trebaju moćni Galski konjanici. Likitorik je rekao da i njima trebaju konjanici, jer su u ratu sa Aeudi plemenom. Diplomata je rekao da kada se rat sa Kartaginom završi, Rimljani će poslati pomoć Arvernima. Likitorik je pristao.
Likitorik je čuo za Rim i Kartaginu. Galska plemena često trguju sa njima. Rimljani i Kartaginjani im daju vino, čelik, i zlato u zamjenu za krzna i ratnike. Likitorik je znao da će jedna od tih sila pokušati da proširi svoj uticaj na Galska plemena. Južni Gali su već pod velikim uticajem Rimljana.
07. veljača 2020
Narod Eirea većinom se bavi stočarstvom, a zbog nedostatka ruda u Irskoj nemaju novac već koriste trampu. Getko želi ujediniti sva slična plemena u njemu poznatom svijetu, ali prvo mora stvoriti snažnu vojsku i dati joj dobro oružje. Zbog toga svaka porodica mora dati dvadeseti dio uroda ili stoke godišnje koje onda u Bretanji, koja je bogata željezom, mijenjaju za oružju i slične stvari.
07. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
Darti su obradili veliku površinu i zasadili razne vrste žitarica. Napravili su tri grada utvrđena ogradama od drvenih kolaca, i okruženih jarcima. Gradnja je uglavnom od drveta i opeke. Kraljica Monikea je davno našla recept za izradu opeke. Iz rijeke su krenuli vaditi glinu, a iz stepe su uzimali slamu. Sagrađene su peći za izradu opeke. Ona je najbolji izolatorski materijal kokeg su sada imali, pa su spremni za slijedeću zimu.
07. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
Darta ima ukupno 5 tisuća od čega je oko 1000 djece do 15 godina, oko 1200 poljoprivrednika, 500 obrtnika, 1400 žena, i 900 vojnika, od čega 300 strelaca konjanika.
07. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Zima je dolazila u zemlju Gala. Zetva ove godine je bila veoma bogata, te imamo mnogo zita. Za razliku od nekih plemena, ove godine necemo gladovati. Arverni bi se mogli obogatiti prodajom hrane.
Nekoliko trgovaca iz susjednih plemena su dosla u Avarikum i kupila malo hrane u zamjenu za oklope, i metal.
08. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Nasi izvidjaci donose grozne vijesti: Ratnici Aeuda i Belga su upali u nasu teritoriju. Likitorik je brzo mobilizovao 2100 ratnika. Iako vecina nije imala oklop, neki su imali veriznjace. Likitorik je rasporedio svoje ratnike po zidovima. Znao je da ce njogovi ratnici biti motivisaniji zato sto brane svoje domove od neprijatelja.
08. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Radnici su brzo napravili male barikade oko zidova. Ubrzo su morali da se povuku iza zidova: Aeudi i Belgi su dosli. Bilo ih je oko 2700. Spalili su domove koji se nisu nalazili iza zidova. Na srecu svi stanovnicu su se povukli u utvrdu. Strijelci su uspjeli pobiti nekoliko neprijateljskih ratnika, oko 50. Avarikum je bio okruzen, ali Arverni su spremni za dudu opsadu.
08. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
*dugu
08. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Likitorik je primjetio da samo aristokrate u neprijateljskoj armiji imaju oklope. To je ogromna prednost Arverna. Trgovinom smo osigurali da 40% nase armije ima loriku hamatu. (idalje smo fokusirani na laku pjesadiju)
08. veljača 2020
Jedno sjeverno pleme, Poreni, pobunili su se protiv poreza koje je Getko uspostavio. Pod vodstvom svog novog poglavice Derka proglase neovisnost i krenu napadati i pljačkati sela drugih plemena. Getko je brzo naredio da se skupi čitava vojska i da će Dekra pobjediti u jednoj velikoj bitci. Ovo neće biti lako jer su keltski ratnici dosta individualni u borbi i teško im je zapovijedati, ali Getko će svejedno pokušati tako. Kupio je mačeve, koplja i strijele iz Bretanje. Sebi i još 30 najvećih ratnika kupio je konje i oklope. Svaki od ovih ratnika će voditi svoj dio vojske i biti pod direktnim zapovijedanjem Getka kako se vojska nebi raspala u borbi.
09. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
Monikea je proglasila terotorij Darta kraljevstvom Dartia, čime su postali službena država, a ne tek nomadsko pleme. Dartia je malo kraljevstvo, prostire se na 40 km kvadratnih i ima samo tri grada. Na zapadu Dartia ima prirodnu granicu, a to je rijeka Volga. S istoka su na udaru raznih plemena.
09. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Dani su prolazili. Likitorik je naredio da samo ratnici jedu više hrane nego što im je dovoljno.
Neprijatelji su pokušali nekoliko puta da se popnu na zidove ljestvama ali nisu uspijeli. Izgubili smo 20 ratnika, dok su napadači izgubili 80.
09. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
(btw jedna stranica je 6 mjeseci)
Likitorik je naredio svojim konjanicima i strijelcima da izađu iz utvrde, nanesu što više štete neprijatelju i povuku se iza zidina. Ova taktika je urodila plodom i pobili smo mnogo neprijatelja. Konjanici bi bacali kratka koplja, te bi tako slomili formaciju neprijatelja. Onda bi snažnim jurišom pobili mnogo neprijatelja, pa bi se onda povukli iza zidova. Likitorik je planirao da nakon nekoliko dana pošalje sve svoje ratnike u sveopšti napad.
09. veljača 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Nakon nekoliko dana, Likitorik je skupio sve ratnike, i sacekao ponoc. U sred noci, Arverni i Lemoni su napali Aeude i Belge. Neprijatelj je bio potpuno iznenadjen. Izgubili su mnogo ratnika, ali su se ubrzo organizovali i uzvratili napadom. Borba je bila krvava. Nakon ove klanice Arverni su se povukli u utvrdu. Izgubili smo mnogo ratnika, oko 500, ali su neprijatelji izgubili 1200. Ovo je bio ogroman uspijeh. Nakon nekoliko dana, neprijatelji su htijeli da pregovaraju. Likitorik je, zajedno sa nekoliko druida i ratnika, izasao iz utvrde. Ispred kapije su bili lideri Aeuda i Belga.
09. veljača 2020
Zeratul
Zeratul
Krenuli su upadi raznih bandi u Dartiju. Pljačkaju seljake i siluju. Monikea je u svako selo postavila po 20 vojnika, i dala sagraditi čehe u kojima su strelci. Bande su malobrojne, pa će to biti dovoljno. U jednom selu je napravila zamku- sve stanovnike je evakuirala i sakrila se s vojnicima u kuće. Kada su došli banditi, izletili su van i krenuli tući. Monikea je kao obučena ratnica bez poteškoća ubila desetoricu bandita, čija je jedina ratnička obuka bila reketarenje nenaoružanih seljaka. Ostali banditi su se dali u bijeg, ali ih je na drugoj strani dočekala konjica. Odsjekli su banditima glave i naboli ih na kolce koje su postavili na granice Dartije. Više nije bilo upada razbojnika.
09. veljača 2020
Ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi