Deckard Cain
Deckard Cain
Barbari su neorganizovani, i obično nemaju oklop. Ali su veoma dobri individualni ratnici. Vi ste rimski general i treba da ih osvojite. Vi ste u provinciji Britaniji, i pokušavate osvojiti Škotska plemena koja pljačkaju vaše gradove. Imate 15.000 legionara na raspolaganju, kao i 3000 strijelaca i 2000 germanskih konjanika

KORACI
1. Kao prvo, napijte i najedite svoje legionare
2. Pređite Hadrijanovu ogradu
3. Nađite ravnicu (nipošto ih napasti u šumi! Veoma opasno!)
4. Sačekajte da se klanovi ujednine i napadnu vas
5. Ima 30000 Pikta i Kaelodonaca
6. Kada dođu, napravite jednostavnu formaciju: Legionari ispred, strijelci iza njih i konjica na bokovima
7. Barbarska rulja juriša prema vama
8. Narediti legionarima da bace pilume. Svaki legionar ima po 2 piluma.
9. Mnogo barbara je pobijeno pilumima.
10. Narediti legionarima da napadnu barbare.
11. Barbari umiru. Nemaju oklop, pa ih vaši legionari sijeku na komade.
12. Narediti konjici da napadne bokove barbarske rulje.
13. Rulja biježi: Njihova armija je uništena! Vrijeme je da osvojite preostala plemena

Svako smije koristit ovaj plan. Nema copyrighta
15. ožujak 2020
Zeratul
Zeratul
Ne slažem se. Najbolje prvo narediti strelcima da ispale nekoliko rafala, potom s konjicom koju smo prethodno stavili ispred i podijelili u dva reda napraviti juriš, i to u dva vala, znači svaki red po jedan juriš. Nužno je da konjanici budu tijesno stisnuti jedni uz druge, tako da se pješak nema kud izmaknuti. Neorganizirani ratnici nemaju šanse protiv takve formacije. Nakon juriša konjanike preko bokova u širokom luku vratiti nazad dok ih strelci pokrivaju. Tek nakon toga na red dolaze pješci sa kopljima da dovrše posao.
18. ožujak 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Joj vidi ko se vratio
18. ožujak 2020
Zeratul
Zeratul
Zaboravio sam da je u pitanju 2000 germanskih konjanika. Razlog više da ih se pošalje u prve redove, no pitanje je koliko bi ih se moglo natjerati da se zbiju u redu. Zato postoji rješenje- uzeti sve udovice iz rima, a njih sigurno ima, i njima dati da jašu konje germana koje smo prethodno dobro opili i ostavili u kampu da spavaju. One će biti toliko zaluđene da osvete svoje muževe da će se boriti poput harpija na konjima.
Plan B- kompletno napustiti Britaniju
18. ožujak 2020
Ček, kako škotski barbari uopće prelaze Hadrijanov zid? Mislim da je problem u obrani, a ne u napadu. Da se izgradila bolja obrana, barbari nikad nebi ušli. Također glupo je da nas zemlju vode carevi, stalno rade nekakve građanske ratove i sranja. Nama treba vratiti zlatna doba Republike kad je veliki i moćni Rim herojski zatriro sjeme barbarima iz Kartage, Ilirika, Galije, Hispanije i drugih provincija naše vječne države.
31. ožujak 2020
lagano
pređem na njihovu stranu
31. ožujak 2020
Ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi