GTA je akcijski serijal videoigara koji je prvobitno osmislio David Jones. Kasnije igre su dizajnirali Dan Houser i Sam Houser, te Zachary Clarke.

Proizvođač igre je Rockstar North, prije zvani DMA Design, dok je izdavač Rockstar Games. GTA serijal sadrži deset samostalnih igara i tri proširenja. Predloženo ime igre, prvotno je bilo “Race N Chase”. Igra dopušta da se igrač okuša kao kriminalac koji može slobodno ići gradom. Raznovrsne misije su zadane, kao što su pljačke banaka, ubistva i drugi zločini.

GTA 1 je prethodnik igri Grand Theft Auto 2 i obe su igre od 2004. godine dostupne za download na službenoj stranici Rockstar Gamesa.

gta1

Mnoge filmske zvijezde, kao što su Michael Madsen, Dennis Hopper, Gary Busey, Samuel L. Jackson, Chris Penn, James Woods, Joe Pantoliano, Frank Vincent, Robert Loggia, Kyle MacLachlan, Peter Fonda i Ray Liotta, glumili su glasove likova u serijalu. Ime serijala, kao i sve igre u njemu, grand theft auto, znači velika krađa vozila.

gta-2
GTA 2
Tri grada u igri su napravljena po stvarnim gradovima: Liberty City je napravljen po uzoru na New York, Vice City po uzoru na Miami i San Andreas koji je napravljen po državama Kaliforniji i Nevadi. U tim gradovima se odvijaju igre GTA 3, GTA: Vice City, GTA 5 i GTA: San Andreas (koji je proširen na cijelu državu – Kaliforniju s tri grada: Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) i Las Venturas (Las Vegas) i 12 sela.

gta3
GTA 3
GTA4
GTA 4
GTA5

igra te li Gta tehe Auto


ako želiš glasati učlani se ili prijavi

11. siječanj 2018
Ako glasate na pišite u komentare
11. siječanj 2018
" kaki je nastala gta tehe auto"
ovo je solidno za sljedeću epizodu YGSa, ako bude objavljena
11. siječanj 2018
šta je YGS
11. siječanj 2018
YGS = Your Grammar Sucks
12. siječanj 2018
Mandatory forehead joke.
12. siječanj 2018
hahahhahahahhahha gay lightswitch forehead
19. siječanj 2018
Ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi