Deckard Cain
Deckard Cain
Era je prva, godina je 700.

Chimeri i Dwemeri su stvorili savez, te pobjedili Nordske osvajace kod Crvene Planine. Nakon te slavne pobjede, savez se raspao. Dwemeri su se vratili u svoje planinske utvrde, a chimeri su nastavili svoj zivot. Ali u Resdaynu mir uvijek traje kratko. Dok su koplali u Crvenoj planini, Dwemeri su nasli srce Lorkana. Dwemerski arhitekta Kagrinak je zapoceo novi projekat: Zivi bog. On planira da Lorkanovim srcem stvori novog boga, Numidiuma. Chimeri su ovo smatrali svetogrdjem, te su skupili svoje armije i objavili rat Dwemerima. Stvorili su Prvi Savjet. Lider Prvog Savjeta je Nerevar Indoril. Lider Dwemera je Kralj Dumak. Dwemerima pomazu Nordi, koji hoce da naprave carstvo u Rasdaynu, i Orkovi.
Slobodni ste da radite sta hocete. Koristite samo dozvoljene psovke!

PRIJAVA
Ime-
Rasa-
Godine-
Klasa-
Izgled-
Oprema-

PRAVILA
-Nema godmoda
-Nema spamovanja
-Koristiti samo odredjene psovke: N'wah, Fetcher, S'wit, Snowman. Ove psovke se koriste samo ako vredjate nekoga, snowman se koristi kada vredjate Norde

MAPA
19. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Ako si nord, možeš koristiti uvredu "milk drinker".
Ime- Karita
Rasa- Nord
Godine- 28
Klasa- Ratnica
Izgled- visoka za norda, mišićava ali vitka, plava kosa, malo tamnija koža za norda, ima ožiljak od destruktivne magije po faci i na jednoj strani tijela
Oprema- dvoručna sjekira, željezni oklop za trup i ramena, oklopne rukavice i čizme, kaciga s rogovima.
19. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Malo je čudna ova mapa, Balmora je nekako previše južno označena, kao i Ald'ruhn.
Karita je šetala vojnim kampom, u kojem su obitavali nordi i orkovi, pošto su sada bili u savezu. Došla je do malog ograđenog prostora u kojem su se šaketali nord i ork, a okolna rulja je navijala i kladila se. Zabavu je prekinuo rog za uzbunu.
19. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Nasao sam neku bolju, ali nije ispravan link
Za sve koji nisu upuceni Chimer se cita kao Kimer
Dodata psovka: Milk Drinker, koristiti samo ako ste Nord vrijedjate nekoga
19. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Ime- Tordras
Rasa- Kimer
Godine- 179
Klasa- Scout
Izgled- 170cm, duga crna kosa, crna brada, misicav, tetovaze po licu.
Oprema- Chitin oklop, nordska sjekira i chitin luk, metalne strjele, Guar
19. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Svi već opremljeni ratnici u kampu su se poredali u formaciju čekajući naredbe. Do njih je dotrčao Morb Groul, orkovski general.
-Izvidnica je uočila poveću skupinu ashlandera kako se kreće prema našem kampu. Kopljanici idu prvi na vrh brda sa zapovjednikom Karlekom, ostali sa mnom u podnožje, da ih okružimo.
Karita je s desetak ratnika krenula za Morbom. Nije još nikad susrela ashlandere, ali znala je da su lako oklopljeni i nemilosrdni, te predaja znači sigurnu smrt.
19. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Tordras je nekada bio član Uršilaku plemena. Prognan je zbog ubistva, te je otišao u selo Khuul. Nedavno su Norski pljačkaši napali Khuul, te ga spalili sa zemljom.
19. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Ashlandere i kamp je dijelilo golo brdo. Kopljanici su se poredali nešto podno vrha brda da ne budu odmah vidljivi. Morbova skupina je otišla i stranu, i skrivajući se iza stijena i niskog raslinja prišli ashlanderima pri boku. Čekali su znak za napad.
19. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Nedavno se Tordras pridružio armiji ashlanderskog generala Kardaba. Kardab je odličan general, te je u prošlosti pobjedio mnogo Nordskih i Orkovskih armija. Kardabova armija je uglavnom konjica (guarica?).
19. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Kardab je poslao grupu ratnika da izvidi. Medju njima je bio Tordras. Dok su izvidjali, skupljali su jestive biljke. Ubrzo su našli uništen Kimerski grad. Bio je to Ald'ruhn. Kapije su bile potpuno uništene. Mrtvi Kimeri su bili svuda. Bilo je malo znaka borbe.
"Vulfhart" rekao je jedan ratnik
"Ovo je njegovo dijelo. Najmoćniji je od Norda, može svojim glasom da uništi zidove, kapije i armije. Već je uništio mnoge utvrde, i njegovi Nordi ne znaju milost. Bolje da obavjestimo Kardaba, što brže."
Tordras i ostali izviđači su se vratili u kamp.
19. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Ashlanderska vojska nije imala jahaće životinje pa su na nogama krenuli na brdo. Nisu bili u pravilnoj formaciji. Morb je dao znak za napad. Neki nord iz skupine je pritom uzviknuo: "Vvardenfel pripada nordovima!", a potom je slijedio izvik: "za nordijsko carstvo!". S vrha brda su se ukazali kopljanici i jurnuli na ashlandere, a Morbova skupina im je prišla s leđa. Međutim, slijedilo je neugodno iznenađenje. Svi ashlanderi su odjednom nestali.
19. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Nordi i orkovi su zbunjeno stajali na brdu ogledavajući se. Vratili su se u kamp. Nakon kratke rasprave su isključili mogućnost da im je voda otrovana halucinogenim tvarima, jer tada ne bi svi isto halucinirali. Magija ostaje jedina mogućnost.
19. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Vojska je prenoćila blizu rudnika Kaldere. Nastavili su put rano u zoru, te stigli do Balmore. Balmora je sjedište kuće Hlaalu u Vvanderfelu. Ratnici kuće Hlaalu su odlični špijuni i asasini. U Balmori je i sjedište guilda asasina Morag Tong. Nedavno velika armija Dwemera i njihovih mašina je uočena istočno od Balmore, blizu obližnje fojade. Tordras je u Balmori uzeo Bonemold oklop u zamjenu za njegov stari oklop i nekoliko zlatnika. Kardab je obavjestio ratnike da će uskoro imati čast da vide Nerevara Indorila i njegove generale Almaneksiju, Sotu Sil i Viveka.
19. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Tordras je otišao istočno da izvidi region. Ubrzo je našao Dwemerski kamp. Bilo je jako malo dwemera, većina su bile mašine. Tordras je vidio šta te mašine mogu da urade. Sijeku kroz bonemold oklop kao kroz meso. Većina kimerskih oružija ne može nauditi tim mašinama. Tordras je odlučio da pokuša da uništi nekoliko mašina.
19. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Morb Groul je poslao Karitu do kontrolnog tornja u blizini kampa i donese hrane vojnicima što su tamo stražarili. Uzela je torbu s hranom i krenula, imala je 3 km za pješačiti. Taman na pola puta se s tornja začuo rog za uzbunu. Tri puta se oglasio, to je znak da se približava protivnička konjica(guari). Karita se našla u nedoumici bili se vratila u kamp ili nastavila do tornja.
21. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Kontrolni toranj je inače brdom zaklonjen od kampa. To je općenito brdoviti kraj pun brazdi i stijena. Karita je odlučila nastaviti so tornja. Popela se i dala im hrane, te pitala šta su vidjeli.
21. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Stražari su joj pokazali u daljini ashlandere na guarima. Bilo ih je oko 100 i kretali su se prema kampu. No nisu bili sigurni je li opet riječ o halucinacijama. Jedan je stražar imao dwemerski samostrel s dobrim dometom, i ispalio je strelu u pravcu napadača. Strela je pogodila jednog jahača koji je ispao s guara.
-Nisu priviđanja. Karita, požuri nazad do kampa, trebat će im pomoć.
-Krećem!
21. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Tordras je primjetio nekoliko kimera u kampu. Bili su članovi kuće Dagot
21. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Tordras je mislio da su zatvorenici, ali je onda primjetio da u obučeni u najbolje svile i da razgovaraju sa dwemerskim arhitektama. Izdaja kuće Dagot je jak udarac za moral kimera. Tordras se vratio u Balmoru.
21. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Karitu je na pola puta napao lutajući nix hound. Imala je iskustvo s tim beštijama pa ga je ubila i nastavila dalje. Začula je zvukove borbe u kampu. Kada ju je kilometar dijelio od kampa, nastao je potres prouzrokovan Crvenom planinom, i velika količina kamenja se srondala pred Karitu. Jedan kamen ju je pogodio u kacigu i odbacio ju na tlo.
21. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Probudila se nakon pola sata. Pored nje je ležala njena sjekira, a podalje kaciga koju je kamen odbacio. Očistila je prapinu, pokupila stvari i uspela se na gomilu kamenja. Zatekao ju je prizor spaljenoga kampa, i velika tišina.
21. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Obišla je kamp. Šatori su svi bili spaljeni i rasparani. Potražila je preživjele ali ih nije bilo. Ashlanderi su pobili sve iako su i oni imali gubitaka. U ostatku zapovjednog šatora je vidjela trupla generala Morb Groula i zapivjednika Karleka. Karlek je bio dwemer i obučen u dwarvenski oklop.
22. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Tordras je obavjestio Kardaba o izdaji kuće Dagot.
-To je nemoguće, prije minutu smo obavješteni da ogromna Nordijska armija opsjeda Kogoruhn. Već sam poslao 300 konjanika da pomogne našoj braći iz Kogoruhna.
Reče Kardab.
23. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Karita je o svemu odlučila obavijestiti ostale, a Kogoruhn je najbliža savezna utvrda. Uzela je Karlekovu Dwarvensku kacigu kao dokaz i uputila se prvo do kontrolnog tornja. No kontrolni toranj se urušio u potresu, a stražali na licu mjesta poginuli. Kogoruhn je udaljen 20 minuta hoda pa je potrčala.
23. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
-"Kada su krenuli"? upitao je Tordras
-"Prije nekoliko minuta. Vjerovatno su sada stigli do Kaldere."
-"Moram odmah da ih nađem. Upašće u zamku!"
-"Kakogod Tordrase. Uvjeravam te, Dagoti nisu izdajnici, a ratnici koje sam poslao su odlični izviđači, siguran sam sa će primjetiti neprijatelja na vrijeme. No ako baš želiš da ih nađeš, pazi se, put do Kaldere je pun Nix-Hounda i Cliff Racera."
Tordras je odjahao ka Kalderi na svom guaru.
23. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Karita je stigla do Kogoruhna i pokazala kacigu zapovjednicima i ispričala sve što se desilo. Nagradili su je hranom, i rekli joj da očekuju vojsku protivničkih chimera, te da ima spremaju zamku.
23. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Stigao je do Kaldere bez poteškoća. Stanovnici su mu rekli da je grupa Chimera prošla ovuda prije nekoliko minuta.
23. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Tordras je kupio malo hrane. Na putu do Kogoruhna su ga napadali cliff raceri čitavo vrijeme. Time je izgubio mnogo vremena. Ubrzo je stigao do Ald'Ruhna. Grad je idalje bio u ruševinama, ali je grupa kimera već počela izgradnju. Rekli su mu da je prije 20 minuta grupa konjanika prošla ovuda.
23. travanj 2020
Zeratul
Zeratul
Karita se nakon kraćeg odmora uputila prema dogovorenom mjestu di se trebala dogoditi zasjeda. To je bio uzak kanjon kojeg je prije puno godina udubila lava. S lijeve strane su bili nordski ratnici odjeveni u kožne oklope. S desne su bili ratnici kuće Dagoth udruženi s dwemerima. Obje strane su bile dobro zaklonjene niskim raslinjem i kamenjem. Ubrzo je dotrčao izviđač i javio da će kroz par minuta proći.
24. travanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Tordras je nastavio put. Dok je tražio konjanike, iznenada je došla oluja. Bio je to Ashstorm. Tordras je znao da će mu oluja otežati put, ali je ipak nastavio. Kada je oluja otišla, Tordras je primjetio armiju konjanika. Ulazili su u kanjon. Tordras je znao da je to mjesto gdje će upasti u zasjedu. Bilo je prekasno.
24. travanj 2020
Ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi