Plemić je bio oko tri metra udaljen od Kasbijana. Bio je to starac od oko 60 godina, sijed i obrijan. Na većini odjeće imao je srebro. Kasbijan ga je odmah prepoznao: to je bio senaton Marcus Dalijani, također i jedan od glavnih inspektora u Peropu. Kasbijan ga je pitao:
"Šta oćeš od mene?"
Marcus se prestao smijati, uzeo cigaru i šibice i zapalio. Kasbijanu je to bilo čudno jer nikad nije vidio ikoga da puši, to su radili samo najbogatiji. Tada je počeo da govori.
14. svibanj 2020
.
14. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Glasnik je rekao da je ušao u grad koristeći se napuštenim rudnicima ispod grada. Takođe je rekao da je Pespoldejska flota uspjela uništiti dio demonske flote, ali su se morali povući zbog jakog otpora demona. Kralj Orturijes došao do Pespoldeja, sa svojim elfovskim ratnicima.
Ali donio je i loše vijesti.
Manja demonska horda se iskrcala na istočnoj obali Pelodrasa, i veći dio hrane iz Pespoldeja je zatrovan.
14. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Plan je bio da Pespoldejska vojska, i stanivnici grada izađu iz grada koristeći se napuštenim rudnicima. Stanovnici će ponjeti svu hranu, i oružija koja imaju.
14. svibanj 2020
"Bezdušniče, prvo mi reci svoje pravo ime. Ne želiš valjda da bogovi ne znaju ko si kad te objesimo?"
"Bezdušnik? Ja nisam... A da. U redu, zovem se Kasbijan."
"Zašto si pokušao uništiti Peropo sa svojom bandom ubojica koju je napola stigla ruka pravde, a pola ih je pobjeglo u one ruševine na brdima?"
"Ko prvo, oni nisu ubojice, ti si. Kad vidite seljaka ili roba kako gradi barikade i s mačem ili sjekirom odlazi u smrt, vi mislite da su to zločinci, a ne pitate se šta ga je natjeralo da to napravi. Ko drugo, to šta ste se obogatili na radu i muci desetaka hiljada ljudi ne znači da će to trajati zauvijek."
"Griješiš, Kasbijane. Za tri do četiri dana bićeš obješen, već je odlučeno, ali ipak ću ti objasniti. Ovo možda nije najbolji sistem, par hiljada plemića i bogataša odlučuje ko će bit dužd, ko senator, ko sudac... Ali je najbolji koji trenutno imamo. Šta ti želiš, da rulja koja ne može upravljati niti svojom porodicom vlada državom? Ili možda želiš da Peropo izgleda ko sela nakon napada demona, koji trenutno napadaju naše saveznike koje ti toliko mrziš? Svakako, nije bitno. Ovako je oduvijek bilo i biti će, ti to ne možeš promijeniti."
Marcus je ugasio cigaru na Kasbijanovo stopalo i otišao.
14. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
Nifa je ujutro ušla u arenu potpuno opremljena. Prvi dio natjecanja se sastojao od gađanja meti. Uz nifu je bilo još 40 natjecatelja u luku i strijeli. Mete su bile udaljene prvo 10, pa 20, a potom 50 metara. Nifa je imala iskustvo lovca i veliki broj treninga iza sebe pa je ostvarila izvrsne rezultate i ušla u finale. U finalu se takmičila s još jednim elfom, koji je vojni veteran. Gađali su mete udaljene 100 metara. Vojni veteran je na kraju odnio pobjedu, iako za dlaku. Nifa je svejedno dobila pljasak s tribima i nagradu za drugo mjesto, a nagrada se sastojala od 500 zlatnika. To je velika svota novca s kojom se mogao kupiti novi oklop i oružje, no Nifa je kupila samo novi oklop i strele, a stari prodala. Novi oklop je također bio od kože, ali kvalitetniji i udobniji, prekrivao je skoro cijelo tijelo. Kod alkemičara je kupila par napitaka za liječenje i šminku za lice pa si je obnovila ljubičaste oznake na faci.
14. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Napušteni rudnici su bili tamni i prljavi. Nekada se kraljevina Pespoldej oslanjala na ove rudnike, kako bi mogli da održe svoju ekonomiju. Nakon što su goblini osvojili ove rudnike, ekonomija je počela propadati. Kralj je protjeran, i uvedena je republika. Pespoldejci su sagradili veliku luku na obali ostrva, i nazvali je Pespoldej. Počeli su da prodaju Pespoldejske resurse drugim kraljevinama, i Pespoldejci su uskoro postali odlični trgovci i mornari.
15. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
Nifi se uskoro priključio Mustif. Označio je na njenoj mapi Lightpass pećinu i rekao joj da će se tamo naći, jer je sumnjivo ako budu zajedno putovali. Nifa se složila i napustila grad. Krenula je prema sjeveru. Predvečer je naišla na uništena kola s dva konja, od kojih je jedan bio mrtav. Pored kola su biki tragovi krvi i jedan mrtav čovjek. Po ozljedama na njemu je zaključila da se radi o zasjedi goblina. Šumski goblini često pljačkaju karavane, a ponekad otimaju ljude radi zabave, uglavnom žene i djecu. Pomislila je da su možda i ovaj put oteli nekoga pa je krenula slijediti tragove krvi u šumu.
15. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
Nifa je imala puno iskustva u čitanju tragova pa je brzo došla do male jazbine u šumi. Ubila je 2 goblina na straži s lukom i ušla u jazbinu. Tamo je mačem ubila preostale gobline i našla svezanu ženu. Gledala je praznim pogledom na stol na kojemu su bile kosti djeteta.
15. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Svuda po rudnicima su bili kosturi palih rudara i goblina. Uskoro su izašli iz rudnika. Bili su u sred neke livade, pored Pespoldeja. Ponižena Pespoldejska armija je ušla u grad.
15. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Feolan je štražario na zidovima grada. Ako se ogroman demon vrati, lagano će uništiti zidove grada. Zaspao je na zidovima. Probudio se kada ga je oficir išibao zbog spavanja na zidu. U daljini je mogao da vidi dim. Znao je da su demoni spalili Ešderen, i sada kreću na Pespoldej.
15. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Malo kasnije, demonska horda se skupila ispred kapija grada.
15. svibanj 2020
evo meeee
15. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
evo i mene
15. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
Nifa je oslobodila ženu. Žena je rekla da se zove Mara, a kosti na stolu su bile od njenog djeteta. Žena je bila u šoku, pa ju je Nifa podigla na sebe i izvukla iz jazbine. Nosila ju je do prvog sela i tamo smjestila u gostionicu. Potom je u šumi nabrala ljekovite biljke koje su dobre za smirenje, ako ih se pravilno pripravi. Zapravo, to je bila vrsta droge. Navečer je pripravila napitak i dala Mari da popije. Pomoglo joj je i zaspala je.
16. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Feolan je primjetio da imaju opsadne ljestve i opsadne kule.
Deminska stvorenja su veoma glupa, tako da su opsadnu opremu vjerovatno napravili zatvorenici.
17. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Pespoldej je grad sa odličnom odbranom. Ima više zidova, koji su veoma čvrsti.
17. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
Ujutro je Mara ispričala Nifi da su trgovci koji su bili putovali prema sjeveru u grad Siltar. To je obalni manji grad i posljednje naseljeno mjesto prije špilje Lightpass. Nifanse ponudila da otprati Maru pošto joj je usput, ali Mara je odbika i rekla da ide nazad odakle je i došla. Nifa je nastavila put i nakon 2 dana stigla u Siltar.
19. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
Siltar se nalazi u prirodnoj uvali na njenoj južnoj strani. S druge strane uvale se nalaze planine prekrivene snijegom i ledom. Da bi došla do svoga konačnog cilja, treba zaobići cijelu uvalu i te planine i proći kroz Ledenu visoravan. Tamo ima puno divljih životinja pa će to biti prilika za lov. Izračunala je da će joj trebati 2 tjedna za cijeli put.
19. svibanj 2020
(sori šta sam neaktivan, nemam ideja šta pisat jbg)
19. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
S preostalim novcem je kupila hrane i topli ogrtač od vune i uputila se niz obalu. Putovala je tjedan dana i putem lovila divlje životinje za hranu. Tolko joj je bilo potrebno da obiđe uvalu i stigne do Ledene visoravni. Naglo je zahladilo i Nifa se sporo probijala po snijegu. Srećom nije bilo žive duše pa je neometano došla do Sunčeve planine na kojoj bi se trebala nalaziti tražena pećina. Trebao joj je cijeli dan da nađe put koji vodi prema gore.
20. svibanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Demoni su napali zidove ljestvama. Borba je bila veoma krvava. Feolan je pobio najmanje 30 demona.
Nakon duge borbe, demoni su uspijeli da se probiju. Naređeno je povlačenje na drugi zid.
20. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
Prepoznala je brdski put koji joj jenprije opisao Mustif pa se popela do ulaza u špilju Lightpass. Tamo ju je dočekao Mustif i upili su unutra. Sama špilja je bila kratka, ali su se na kraju nalazila kamena vrata s neobičnim rupama u njima. Mustif je tada izvadio neko kamenje i u svaku rupu umetnuo po jedan, a vrata su se otvorila. Upozorila je Nifu da se unutra nalaze čuvari stari nekoliko stotina godina zahvaljujući posebnim napitcima.
22. svibanj 2020
Zeratul
Zeratul
Čim su ušli napala ih je horda ratnika sa starim oklopima i oružjem. Mustif je spržio vatrom dosta njih, ali su i neki čuvari imali magične moći. Nifa je prvih nekoliko čuvara zaustavila strelama, ali na posljetku je morala izvuči mač jer su ju opkolili. Čuvari su bili mali sporiji od prosječnih ratnika, vjerojatno zvog svoje starosti, pa se Nifa uspjela probiti do Mustifa. Ipak, Mustif je podlegao konstantnim napadima magijim i mačevima. Ledena magija ga je usporila, a ratnici su oružjem lako rasjekli oslabljenog čarobnjaka. Nifa se uspjela uzvući i popeti se na povišenu platformu koja je bila sa strane. Otamo ih je lukom i strelama sve do kraja ubila, jer se nisu mogli popeti do nje.
11. lipanj 2020
Zeratul
Zeratul
Nifa je nastavila dalje. Put kroz ruševinu je trajao nekoliko sati, a za to vrijeme je ubijala velike štakore i trolove, kao i nemrtve. Došla je do velikog ponora na čijem se dnu nalazila lava. Ponor je bio dubok i širok 50 metara, pa ga se nije moglo preskočiti. Uočila je s druge strane pokretni most kojeg su dvije omče držale uspravnim. Nifa je nakon nekoliko pokušaja presjekla omče strelama i pokretni most se spustio pred nju.
11. lipanj 2020
Zeratul
Zeratul
Na drugom kraju je bila zlatna škrinja. Nifa je prepla most i otvorila škrinju, a u njoj je biko predivan luk od nekig neobičnog metala. Isprva se činio nezgrapan i temak, ali kada ga je primila u ruke poprimio je idealan oblik i veličinu za nju. Začula je glas: "Ja sam Belemor, elf kovač koji je napravio oružje koje držiš u ruci. Nemoj da te njegova magična svojstva zavaraju! I dalje ti treba vještina da ono bude smrtonosno u danom trenutku. Kreni! Svijet je u raljama čudovišta. Već pola kontinenta je palo pod demonskim silama, a ostatak se bori međusobno! Javi se u grad Peridialk, tamo si potrebna!"
11. lipanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
U borbi za drugi zid, Feolan je teško ranjen u rame. Povukao se iza zida, ali je pao u nesvijest na ulici grada zbog velikog gubitka krvi.
11. lipanj 2020
Deckard Cain
Deckard Cain
Probudio se kada je čuo veoma glasan zvuk. Moćni zid Pespoldeja je srušen, i horde demona su upale u grad. Feolan je uspio da uđe u guildhouse guilda čarobnjaka. Iskoristio je krug teleportovanja i teleportovao se u Novi Sagotar.
11. lipanj 2020
Zeratul
Zeratul
Nifa je napokon posjedovala Siktar, moćan luk iz legendi. Ispalila je nekoliko strela i pogodila štakore udaljene 100 metara. Nikada prije nije imala tako precizno oružje. Otputovala je u grad Peridialk. To je bio glavni grad istoimene kneževine. Na oglasnoj ploči je bio poziv u vojsku za sve dobrovoljce. Naime, falilo je vojnika, a demonske horde su sve bliže. Nifa se javila u barake i odmah su ju primili u redove strelaca. Dobila je novu uniformu koja se sastojala od kožnoga prsluka sa zaštitom za ramena i natkoljenice, te kacigu i čizme. Odbila je oružje koje su joj ponudili i zadržala siktara.
11. lipanj 2020
Ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi