Kotabe je unajmio alkemicara koji je zavio Neelu rane. Kotabe je sve platio. Kotabe je rekao Neelu da je ulaz u Lionheart trenutno zatvoren, te da ce trebati uci kroz tunel. Ulaz u tunel se nalazi u jezeru. Kotabe je rekao Neelu da on treba da ide svojim putem, a Neel svojim. Neel ga je pitao zasto mu je pomogao. Kotabe nije odgovorio, spakovao svoje stvari i zaputio se istocno, prema Lannegardu. Neel je rekao u sebi:
-Cudan lik, ali castan.
Neel se zaputio prema Lionhearthu. NIje znao zasto bi ulaz u grad bio zatvoren, ali Neel ipak poslusao Kotaba. Ubrzo je dosao do jezera, zaronio, nasao ulaz i usao u tunel.
prije 1 dan
Tunel je bio mracan, ali su ga ipak neke svjetlece gljive osvjetljavale. U tunelu nije naisao na neprijatelje, ali je ipak nasao truplo nekog Norda. Pretrazio je truplo, te nasao pismo.

Nayla, sinoc su tri bandita upala u grobnicu naseg oca i pokusali uzeti oklop. Rastjerali smo ih, ali su ipak uzeli kacigu. Postavio sam neke placenike da strazare ulaz, ali ipak pokusaj vratiti kacigu.


Pismo je bilo staro. Neel je htio da se raspita o Nayli. Usao je u Lionheart. Otisao je do palate, te nasao lorda
Amerisom vlada Veliki kralj, ali on nema potpunu moc. Ameris je podjeljen na vlastelinsta, kojima vlada lord. Lord moze krenuti u rat protiv drugog lorda, osvojiti njegovu teritoriju, ili sklopiti savez. Drustvo se djeli na seljake, slobodne gradjane, vojnike, lordove i kralja. Seljaci rade na polju lorda, rade za njega, ali imaju pravo da posjeduju kucu, alat, porodicu. Kada skupi 300 rudola, moze kupiti slobodu za sebe i svoju porodicu. Gradjani mogu postati trgovci, pekari, kovaci, a kad je potrebno regrutovani su u vojsku. Mogu da izgube slobodu. Vojnici su ratnici koji sluze vojsku. Mogo se uclaniti dobrovoljno, ili su regrutovani. Ako se ne ratuje u podrucju, mogu napustiti vojsku. Ako nemaju novca za oruzije, da im se koplje i stit. Te osobe predstavljaju laku pjesadiju. Oklop, bolje oruzije i konja kupuju sami. Ako se pokazu u bitci, dobiju titulu viteza, sto predstavlja manjeg lorda. Lordovi su feudalci koji upravljaju jednim podrucjem. Mogu ratovati sa drugim lordom ili sklopiti savez sa njim. Kada ih Veliki kralj Amerisa pozove u vojsku, njihova duznost je da se odazovu. Moze im se oduzeti imovina, a nekad mogu postati monarh. Kralj je osoba koja upravlja Amerisom, ali nema potpunu vlast. Moze osnovati dinastiju. Nekada kralja moze odabrati narod, ali samo ako prosli nema sina ili nije odreio nasljednika.
prije 1 dan
Ralen je ponovo podigao mač i krenuo na Proxusa. Ovaj put je bio oprezniji i blokirao svaki njegov napad. Puno se kretao, no nije uspijevao nasamariti protivnika. Odjednom mu je Proxus uspio izbiti mač iz ruke, no Ralen se već idućem napadu sklonio, otkotrljao po podu i uzeo nazad svoj mač. Proxus je u prethodnom napadu toliko jako zamahnuo mačem da mu se zabio u duboko zemlju, što ga je usporilo dovoljno da ga Ralen probode. Publika na gledalištu je zadovoljno urlala Ralenovo ime.
prije 1 dan
Poratus je pohvalio Ralena. Proxus je naravno ponovo oživljen, ali i poražen.
Ralen- Hoćeš li sada osloboditi duše?
Poratus- Tvojih drugova hoću. Ali ako hoćeš i onu kurvicu, morat ćeš još puno glava u ovoj areni skinuti.
Ralen je pristao. Razni protivnici su mu pristizali, od demonskih pasa, velikih škorpiona, demona i nemani svakakvih vrsta i oblika. Ralen je između svake borbe imao vremena za jelo i spavanje. Kako je bio u oblivionu, rane su mu se same zacjeljivale između borbi. Prošlo je nekoliko tjedana borbi tijekom kojih je Ralen skupio hrpu iskustva s mačem. Dobio je na snazi, brzini, i mogao je više stete od magije i oružja podnijeti. Konačno je došla posljednja borba, i to protiv vlastitoga klona.
prije 1 dan
Ralen je bio iznenađen kad je pred sobom vidio sebe, samo što je klon imao oklop, ali isto oružje. Krenula je borba. Ralen je shvatio da mu dvojnik ima istu taktiku, pa se odlučio za preokret. Prvom prilikom je opalio svog klona nogom(što inače ne bi radio) po trbuhu, što je ovoga iznenadilo. Potom mu je razrezao rebra i bedra te odsjekao glavu. Javio mu se Poratus: "Rahana je slobodna, možeš se s njom vratiti u svoj svijet. I zadrži demonski mač, zaslužio si ga."
Potom su se otvorio portal i Ralen je izašao s djevojkom van.
prije 1 dan
Ponovo je bio u dvorcu, a oko njegu su bili drugi elfovi čije je duše oslobodio. Objasnio im je što se dogodilo, ali mu nisu vjerovali, već su rekli da su se tek probudili. Ralen je pitao koji je datum, a kad su mi odgovorili, shvatio je da vrijeme u oblivionu teče drugačije. Dok mu se u oblivionu činilo da teku tjedni, na zemlji je prošlo svega nekoliko sekundi. Ipak, imao je demonski mač uza sebe, a i Rahana je kao svjedok potvrdila priču. Odlučili su nastaviti put. Uzeli su sve vrijedno iz dvorca i potom ga zapalili.
prije 1 dan
Neel je pricao se lordom.
Lord- Ja sam lord Nikolas, a ti su dobrodosao u moje raskosne odaje. Cuo sam price o tvom junastvu. U ime cijelog grada, trazim tvoju pomoc.
Neel- Recite sta vam treba
Lord- Ovom gradu prijeti velika opasnost. Slaglinzi, prljavi monstrumi koji zive u mocvarama i sumama oko ovog casnog grada, skupili su veliku vojsku. Njihov vodja, Buh'Tanaz je spreman da napadne u bilo kom trenutku. Zatvorili smo kapije grada, a narod gladuje. Garizon je gladan i lose opremljen. Trebamo smaknuti Buh'Tanaza, a onda cemo napasti hordu
Neel- Sta je moj zadatak
Lord- Ubij Buh'Tanaza. Vecina horde se nalazi u Sagazar sumi. Nagrada ti je 200 rudola.
Neel je krenuo prema sumi.
prije 15 sati
Sima je bila veoma gusta. Ubrzo je dosao de jedne velike stijene. Mogao je da vidi jedan velik kamp. Vecina gradjevina je bila od pruca. Nije znao kako da ubije lidera horde. Rijesio je da saceka hordu da krene prema gradu. Ubrzo su slaglinzi napustili kamp. Neel se popeo na jedno drvo. Na celu kolone se nalazio slagling sa boljim oklopom i oruzijem. Neel je iskoristio magiju Fireball, te zapalio neprijatelja. Mislio je da je ubio Buh'Tanaza. Nakon toga slaglinzi su se razbjezali po sumi. Neel se vratio u grad.
prije 14 sati
Rekao je lordu o dogadjaju. Lord je bio zadovoljan, ali zadatak nije bio gotov. Trebalo je zajedno sa garizonom uloviti i ubiti ostale slaglinge. Nakon dugog i iscrpljujuceg lova, stigla je uzasna vijest: Grupa slaglinga je upala u grad i opljackala veliki dio grada.
prije 14 sati
Ralen se ispričao Rahani što ju je doveo u opasnost. Rahana se nije previše ljutila, pošto su ju u oblivionu razni demoni intimno zadovoljavali. Htjela je nastaviti put s njima, ali Ralen je inzistirao da se vrati u svoje selo jer je put opasan. Nakon 2 dana su napokon stigli u grad Moonglow. Bio je utvrđen niskim zidovima i pokojom kulom, ali je bio bitno uporište Lige Pravde u središnjem Erenonu. Predali su pošiljku oružja gradskim vojnicima, a vrijednosti iz dvorca su prodali lokalnim prodavačima. Ralen je tu zaradio 300 rudola. 30 rudola je iskoristio za popravak svog oklopa kod kovača, a sa 15 unajmio sobu i hranu.
prije 8 sati
Ujutro je Ralen otišao Lordu Moonglowa pitati za kakav posao. Lord mu je dao bounty za razbojnike u obližnjoj ruševini, i to patuljcima. Ralen je pronašao ruševinu. Patuljci su ga spazili i krenuli gađati samostrelima, ali je Ralen uvježbanim kretnjama i potezima mačem blokirao strelice i izmicao se. Kad se približio dovoljno blizu sasjekao je sve patuljke toliko brzo da nisu stigli niti posegnuti za topuzima. Vratio se Lordu i dobio 30 rudola. Zatražio je novi posao, i dobio bounty za diva koji terorizira prolaznike obližnje šume. Ralen je pristao.
prije 8 sati
Ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi
Unesi link na sliku
Primjer: https://www.stranica.com/slika.jpg