I Am Legend (film)
Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
I Am Legend

Kinima poster
Redatelj Francis Lawrence
Produced by Akiva Goldsman
David Heyman
James Lassiter
Neal H. Moritz
Tracy Tormé
Scenarij je Akiva Goldsman
Mark Protosevich
Na temelju I Am Legend je
Richard Matheson
Uloge Will Smith
Alice Braga
Charlie Tahan
Glazba James Newton Howard
Snimatelj Andrew Lesnie
Uređivanje je Wayne Wahrman
Studio Village Roadshow Pictures
Weed Road Pictures
Overbrook Zabava
Zenit Filmovi
Izvorni film
Distribuira Warner Bros Pictures
Datum objave (a) 14. prosinac 2007
Trajanje
100 minuta
Unrated Alternativna verzija = 104 minuta
Država Sjedinjene Američke Države
Jezik engleski
Proračun 150 milijuna dolara
Box Office 585.349.010 dolara [1]
I Am Legend je 2007 post-apokaliptičnog znanstvena fantastika film u režiji Francis Lawrence i Will Smith glumi. To je treći dugometražni film adaptaciju Richarda Matheson je 1954 romanu istog imena, nakon 1964 je posljednji čovjek na svijetu i 1971 The Omega Man. [2] Smith igra virolog Robert Neville, koji je imun na umjetan virus izvorno kreirana za liječenje raka. On radi za stvaranje lijek dok brani protiv mutiranih ljudi i drugih stvorenja kreirana od strane virusa.
Warner Bros počeo razvijati I Am Legend 1994, a razni glumci i redatelji bili su priključeni na projektu, iako je proizvodnja je bio odgođen zbog proračunskih problema vezanih uz scenarij. Proizvodnja započela u 2006 u New Yorku, snima uglavnom na lokaciji u gradu, uključujući i 5 milijuna dolara scenu [3] na Brooklyn Bridge, najskuplji ikad snimljen prizor u gradu u to vrijeme.
I Am Legend je objavljen 14. prosinca 2007 u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, a otvorena najveća ikad box office (ne računajući za inflaciju) za ne-Božić film pušten u SAD-u u prosincu. Film je bio sedmi najuspješniji film 2007, zarada 276 milijuna dolara u zemlji i 329 milijuna dolara u inozemstvo, za ukupno 585 milijuna dolara.
Sadržaj [sakrij]
1 Zemljište
1,1 Alternativna kraj
2 Uloge
Proizvodnja 3
3,1 razvoja
3,2 Lijevanje
3,3 Snimanje
3,4 Efekti
4 Izdanje
4,1 Marketing
4,2 Box Office
4,3 Početna medija
4.3.1 Soundtrack
5 Kritični recepcije i nagrade
6 Planirani Prequel
7 Bibliografija
8 Reference
9 Vanjske poveznice
[Uredi] Zemljište

Do rujna 2012, vojni virolog Robert Neville pukovnik (Will Smith) je posljednji zdrav čovjek u New Yorku. U prosincu 2009, Neville je izgubio suprugu Zoe (Salli Richardson) i kćer Marley (Willow Smith) u helikopterskoj nesreći tijekom kaotične karantenu Manhattana. Genetski projektirana varijanta virusa ospica stvorio dr. Alice Krippin (Emma Thompson), zamišljena kao lijek za rak, je mutirani u smrtonosnu soj. Se proširio po cijelom svijetu, ubivši 90% čovječanstva. Preživjeli je postao predatorskih, kanibalistički bića nazivaju "Darkseekers" [4] i ubila onih imuni na virus.
Neville je dnevnu rutinu uključuje eksperimentiranje na zaraženim štakorima pronaći lijek za virus i putovanja kroz ruševne Manhattanu za prikupljanje robe ili lov na jelena. On bdije svaki dan za odgovor na njegovu stalnu zabilježen AM radio emisija, koja uputiti bilo preživjelih mu u susret u podne na pristanište South Street. Neville je izolacija je slomljena samo drugarstvo njegove njemačkog ovčara Sam i interakcija s lutke je postavljen kao pokrovitelja videoteci.
Kada je jedan od njegovih eksperimenata pokazuje štakora obećavajući obradu, Neville postavlja zamku zamku i snima zaražene žene. Bijesan Darkseeker alfa mužjak pokušava spasiti nju, ali je odvezao natrag na suncu. U laboratoriju u jako utvrđeni Washington Square Park kuće, Neville pokušava novi serum na zaraženim žena, naizgled bez uspjeha.
Sljedeći dan, nakon što je nalaz jedan od njegovih lutke ("Fred") u ulici ispred Grand Central Terminal, on je uhvaćen u zamku zamku i prolazi van. On je k svijesti u sumrak i sebe oslobađa, ali on je napao paket zaraženih pasa. Iako je Neville i Sam ubiti psa, jedna od zaraženih pasa ugrizi Sam tijekom borbi. Neville donosi Sam kući i pokušava spasiti psa ubrizgavanje pritisak njegove serumu, ali je prekasno, slomljenog srca Neville je prisiljen ubiti njegov jedini pratilac.
Shrvan tugom i bijesom, Neville napada skupina zaraženih na luka sljedeće noći sa svojim UV svjetlo opremljen SUV-a. On uspijeva da ubije nekoliko Darkseekers, ali oni pobijediti i gotovo ga ubiti prije nego što je spasio par imuni ljudi, žena po imenu Anna (Alice Braga) i dječak po imenu Ethan (Charlie Tahan), koji su pratili njegov radijskim emisijama. Anna i Ethan ga odvesti natrag u svoj dom. Anna objašnjava da su čineći njihovu putu za obiteljsku kamp u Betelu, Vermont. Neville sporove koji takav kamp postoji i izražava svoje sumnje, kada Anna kaže Bog joj je rekla o tome.
Sljedeći noći, alfa mužjak vodi rulja Darkseekers u napadu na kuću. Anna, koji je nesvjestan Neville je mjere opreza u pokrivanju njegove miris izvan kuće, nehotice dopušteno Darkseekers slijediti njihov trag. Kada Darkseekers naplatiti kuće, Neville zaustavlja prvi val Darkseekers s claymore mine, ali nađe bespomoćan protiv drugog vala. Kao što je Neville pokušava pronaći Anna i Ethan, Darkseeker ulazi ga napada. Katu Darkseeker vježbe i počinje kidanje rupu u krovu tako da drugi mogu dobiti okužen rezervirati
Nakon što je Neville štedi Anna i Ethan, oni povlače u podrumu laboratorija. Oni se pečat u ojačan pleksiglas soba sa zaražene majke, a oni otkrivaju da Neville tretmana sada radi: predmet izgleda mnogo više ljudi. Zaražene razbiti i alfa mužjak počinje se bacanje protiv pleksiglasa, pucanja materijala. Shvativši da je posljednji tretman bio uspješan, Neville izvlači bočicu zaražene žene u krvi i daje Anna prije nego što ih isključi u ugljen padobran u stražnjem dijelu laboratoriju. On koristi ručna bomba M67 za brisanje napadači na cijenu vlastitog života. Anna i Ethan kasnije su vidjeli zaustavljanje na usmjernika ulazu u obiteljsku kolonija, gdje je Anna preda protuotrov. U glas-over, Anna tvrdi da su preživjele Neville nasljeđe, kao i borbi za lijek postao legenda.
[Uredi] Alternativna završava
Nekoliko scena su promijenjene prije filma izdanje, pogotovo stand-off između Neville i zaraženih u svom laboratoriju. U izvornom je završio, alfa mužjak čini leptir-obliku mazati na staklo. Neville shvaća da je alfa mužjak je identificirati ženu koju je eksperimentiranje na koje se leptir tetovaža, te da je alfa mužjak želi leđima. Neville stavlja pištolj dolje i vraća zaražene žene. Neville i alfa mužjak onda razmjenu zuri, Neville ispričava se Darkseekers, alfa mužjak priznaje njegovu ispriku, i zaražene ostaviti. Konačni udarac slijedi Neville, Anna, i Ethan kao što su vožnje prema Vermont s protuotrov. [5]
Prema vizualnih efekata nadzornik Janek Sirrs: "U tom trenutku, Neville je - i publike - pretpostavke o prirodi tih stvorenja su pokazala da se netočni Vidimo da su oni zapravo zadržali neke od svojih čovječanstva Postoji vrlo važan trenutak.. između alfa mužjak i Neville. "
[Uredi] Uloge

Will Smith kao dr. Robert Neville
Alice Braga kao Anna
Charlie Tahan kao Ethan
Crtica Mihok budući da zaražene alfa mužjak
Abbey & Kona kao Sam, pas
Emma Thompson kao dr. Alice Krippin, liječnik koji stvara rak lijek koji nehotice uništava čovječanstvo
Salli Richardson kao Zoe Neville
Willow Smith kao Marley Neville
Joanna Numata budući da zaražene alfa ženka
Darrell Foster kao Mike
Pat Fraley kao Glas predsjednika Sjedinjenih Američkih Država
Mike Patton budući da zaražene životinje
[Uredi] Proizvodnja

[Uredi] Razvoj
Washington Square 31. listopada, 2006: prostor se postavlja za snimanje večer. U pozadini je kuća Willa Smitha lik živi u.
Kasnih 1990-ih donio ponovnu pojavu horor žanra znanstvene fantastike. [6] U 1995, Warner Bros je počeo razvoj filmskog projekta, nakon što je vlasnik prava na Richarda Matheson je 1954 roman I Am Legend od 1970 [7] i The Omega Man. Mark Protosevich bio angažiran za pisanje scenarija nakon što je studio bio impresioniran s njegovim spec. pismu stanice. Protosevich je prvi nacrt održan 2000 godine u San Franciscu, Kalifornija, i sadržavao mnoge sličnosti sa završenim filmom, iako je Darkseekers (tzv. 'Hemocytes') su civilizirani do točke stvorenja u The Omega Man i Anna je samohrani morfin ovisnik, kao i činjenica da je Hemocyte lik imenom Christopher koji se udružio snage s Neville. Warner Bros je odmah staviti film na brzu stazu, pridaje Neal H. Moritz, kao producent. [6]
Glumci Tom Cruise, Michael Douglas, [8] i Mel Gibson [6] je smatra da glume u filmu, [8] koristeći skriptu za Protosevich i Ridley Scott kao redatelj, međutim, do lipnja 1997 studio sklonost je za glumac Arnold Schwarzenegger. U srpnju, Scott i Schwarzeneggera finalizirani pregovori, [9] s proizvodnjom trebao početi narednih rujna, [8] koriste Houston kao stand-in za film postavljanje Los Angelesu. [10] Scott je Protosevich zamijenjen scenarista po vlastitom izboru, John Logan, s kojim je proveo mjeseci intenzivnog rada na nekoliko različitih skica. SCOTT / Logan verzija I Am Legend je hrabar, umjetnički zgnječiti SciFi akcije i psihološkog trilera, bez dijaloga u prvom satu i mračan kraj. [6] stvorenja u Logan legenda, slični su Darkseekers gotovog Film u životinjski, Barbarić prirode. Studio, bojeći se njegove nedostatak komercijalnih žalbu i merchandising potencijal, počeo brinuti o slobodama koje su dali Scott - zatim na negativan niz od box office razočaranja - i pozvao produkcijski tim da ponovno razmotri nedostatak djelovanja u scenarij. Nakon što je "ezoterično" nacrt pisac Neal Jimenez, Warner Bros rasporediti Protosevich na projektu, nevoljko radi sa Scottom opet. [6]
U prosincu 1997, projekt je u pitanje kada je projicirani proračun eskalirala do 108 milijuna dolara zbog medija i dioničar preispitivanja u studio u financiranju velikim proračun filma. [11] Scott ponovo napisao je scenarij u pokušaju da smanje filma proračuna za 20 milijuna dolara, [12], ali ožujak 1998, studija otkazan projekt zbog i dalje proračuna tiče, [13] i vrlo vjerojatno na razočaranje blagajni Scott posljednje tri filma, 1492: Conquest of Paradise, Bijela oluja, i GI Jane. [6] Isto tako, Schwarzenegger je nedavno filmova u to vrijeme (brisač i Warner Bros vlastiti Batman & Robin) underperformed, a studio najnovijim iskustvima s velikim proračunom sci-fi filmova kugle i Poštar su bili negativni, kao dobro. [6] U kolovozu 1998, redatelj Rob Bowman je priključen na projektu, [14] s Protosevich angažirao za pisanje trećine potpuno novi nacrt, daleko više akcijski orijentirana od svoje prethodne verzije, [6], ali direktor (koji je navodno poželio Nicolas Cage igrati vodeću ulogu) preselio na izravne Reign of Fire [15] i projekt nisu dobili od tla.
U ožujku 2002, Schwarzenegger je postao proizvođač I Am Legend, počevši pregovore s Michael Bay na izravan i Will Smith glumiti u filmu. [16] zaljeva i Smith bili privučeni u projekt se temelji na povratnu mjenicu koja bi smanjila svoj proračun. [17] Međutim, projekt je police zbog Warner Bros predsjednika, Alan F. Horn je voljeti pisma. [18] U 2004, Akiva Goldsman je pitao je voditelj proizvodnje Jeff Robinov za proizvodnju filma. [19] U rujna 2005, redatelj Francis Lawrence potpisan na čelu projekta, s proizvodnjom trebao početi u 2006. Guillermo del Toro je izvorno pristupiti izravnim Smith, ali je odbio kako bi se izravno Hellboy II The Golden Army [20] Lovre, čiji je film Konstantin je producirao Goldsman, bio je fasciniran prazan urbanim sredinama. On je rekao, "Nešto uvijek me stvarno uzbuđen o tome ... da su imali toliko gubitak, biti bez ljudi ili bilo kakve socijalne interakcije toliko dugo". [19]
Goldsman je na projektu kao što je on divio drugi I Am Legend filmsku adaptaciju, Omega Man. [21] prepisati je učinjeno kako bi se udaljenost projekta iz drugih zombi filmova inspirirana romanom, [16], kao i od nedavno objavio 28 Days Later (No Goldsman je inspiriran prizorima iz napuštene Londonu britanski horor stvoriti prizore napuštenih New Yorku. [21] četrdeset stranica sceni po sceni prikaz filma je razvijena . do svibnja 2006, kada odgode došlo na Smitha u filmu Hancock, koji je bio zakazan za 2007, to je predloženo da se prebaci glumac filmovima To je značilo snimanje bi trebala početi u šesnaest tjedana proizvodnja je bila zelena svijetli, koristeći Goldsman je scenarij i obris. [19] Elementi iz Protosevich scenarij su uvedene, dok je posada konzultirati sa stručnjacima o zaraznim bolestima i samice. [21] Preinake nastavio tijekom snimanja, zbog Smitha improvizacijskim vještinama i Lawrence želji da razne scene šuti. [19] Ravnatelj je gledao Jane Campion film Piano sa niskim glasnoću kako ne bi poremetiti njegov sin novorođenčad, i shvatio da šutnja može biti vrlo učinkovit kino. [22]
[Uredi] Lijevanje
Will Smith potpisan igrati Robert Neville u travnju 2006. [23] On je rekao da je na I Am Legend, jer je osjetio da bi mogao biti poput "Gladijator [ili] Forrest Gump-ovi su filmovi s prekrasnim, publici ugodne elemenata, ali i beskompromisnu umjetničke vrijednosti. [to] uvijek osjećao kao da je te mogućnosti za mene. "[21] glumac pronašao Neville da se njegov najteži izazov djeluje od prikazivanja Muhammad Ali u Aliju (2001). On je rekao da "kada ste na svoje, to je vrsta teško naći sukoba." Film je tamno ton i istraživanje o tome je li Neville je poludjela tijekom izolacije značilo Smith je da se suzdrži od pada u smiješni rutinu vrijeme traje. [24] Kako bi se pripremio za ulogu, Smith posjetio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u Gruziji . Susreo se s osobom koja je u samici i bivši ratni zarobljenik. [25] Smith u odnosu Neville na posao, koji je izgubio svoju djecu, život i zdravlje. Kao i Knjiga o Jobu, I Am Legend studija pitanja: "Mogu se naći razlog da i dalje? Može li naći nadu i želju za Excel i unaprijed u životu? Ili se smrti sve se oko njega stvaraju neposredne smrti za sebe? "[16] On je također naveo utjecaj Tom Hanks 'izvedbe u Cast Away (2000). [21]
Abbey i Kona, i tri-godišnji njemački ovčar psi, igrao Neville pas Sam. [26] Ostatak potpore baci se sastoji od Salli Richardson kao Zoe, Robert supruga, [27] i Alice Braga kao preživjeli imenu Anna. [27] Willow Smith, Will Smith kćer, čini njezin filmski debi kao Marley, Neville kći. [28] Emma Thompson je uncredited ulogu dr. Alice Krippin, koji se pojavljuje na televiziji objašnjava joj cjepiva za rak koji mutira u virus. [29] Singer Mike Patton pod uvjetom da je grleni vrišti od zaraženih "hemocytes" i Dash Mihok pod uvjetom da je karakter animacija za zaražene "alfa mužjak". Bilo je nekoliko punila znakova s ​​uncredited ulogama u stara vijest emisijama i flashbacks, kao što su neimenovani predsjednika glas, i baci The Today Show.
[Uredi] Snimanje
Brooklyn Bridge, gdje 5 milijuna dolara scena je snimljena
Marcy Avenue Armory
Akiva Goldsman odlučili da se presele priča iz Los Angelesa u New York kako bi iskoristiti mjesta koja bi se lakše pokazati ispraznost. [7] Goldsman objasnio, "LA izgleda prazno u tri popodne, [ali] New Yorku nikad nije prazan... to je puno više zanimljiv način prikazuje vjetrometini prazninu svijeta ". [24] Warner Bros u početku odbio tu ideju zbog logističkih, [19], ali Franjo Lawrence je bio odlučan da puca na lokaciji , kako bi film prirodni smatraju da će imati koristi od ne snimanja na soundstages. Lawrence je otišao u grad s kamerom i snimio područja ispunjena gužve. Zatim, specijalnih efekata ispitivanje je provedeno za uklanjanje svih tih ljudi. Test je imao snažan utjecaj na studiju menadžmenta. [22] Michael Tadross uvjeren vlasti na zatvaranje zauzet područjima kao što su Grand Central Terminal vijadukt, nekoliko blokova od Petoj aveniji i Washington Square Park. [19] Film je snimljen prije svega u anamorphic obliku, s flashback scenama pucao u Super 35 godina. [30]
Snimanje počinje 23. rujna, 2006. [31] U Armory Marcy Avenue u Williamsburg je korišten za unutrašnjost Neville doma, [24] dok je Greenwich Village bio je korišten za vanjski. [16] na drugim mjestima uključuju Tribeca dio donjem dijelu Manhattana je nosač zrakoplova Intrepid je Kingsbridge Armory u Bronxu i St. Patrick katedrali. [7] Weeds su uvezeni iz Floride i bili su razbacane po mjestima kako bi se grad izgleda kao da je obrastao s njima. [19] Zatvaranje glavnih ulica je kontroverzni sa New Yorka. Will Smith je rekao: "Ja ne mislim da bilo tko će biti u mogućnosti to učiniti u New Yorku ponovno bilo koje vrijeme prije. Ljudi nisu bili zadovoljni. To je najviše srednji prst sam ikada stečen u mojoj karijeri". [16]
Most scena je snimio šest noći uzastopno u siječnju na Brooklyn Bridge poslužiti kao flashback scena u kojoj New Yorku građana evakuirati grad u masovnim egzodusom. Snimanje scene konzumira 5 milijuna dolara od filma prijavljena 150 milijuna dolara budžeta, što je vjerojatno najskuplji pucao u gradu do danas. Scenu, koja je morala ispuniti uvjete iz četrnaest državnih tijela, sudjeluje 250 članova posade i 1.000 dodataka, uključujući i 160 članova Nacionalne garde. [32] [33] Također prisutni su nekoliko Humvees, tri oklopnih vozila Stryker, 110-noga (34 m) rezač, 41-noga (12 m) komunalnih brodom, i dva 25-noga (7,6 m) odgovor izleti mali obrt, kao i druga vozila, uključujući taksije, policijskih vozila, vatrogasna vozila i vozila hitne pomoći. [34] Snimanje sklopljen 31. ožujka 2007. [31] CGI je korišten prikazati glavne raspone u Brooklyn Bridge i Manhattan Bridge urušavanja kao raketa iz više od donošenja vojnih zrakoplova ih raznijeli kako bi se spriječilo masovno iseljavanje ostavljajući Manhattanu.
Reshoots su provedena širom studenog 2007. Lawrence je navedeno, "Mi ne vidim u potpunosti je donio snimke do oko prije mjesec dana. Film počinje da se na cijeli drugi život. To je tek kasnije da možete suditi film u cjelini i otići", ha, možda smo trebao pucati ovaj mali komad u sredini, ili ugađanje to malo. " Upravo tako se dogodilo da je naša re-izbojci vrti oko kraja filma. "[35]
[Uredi] Utjecaj
Tjedan dana u snimanju, Franjo je osjetio zaraženih (u daljnjem tekstu "Dark azila" ili "hemocytes" u skriptu), koji su se prikazivali glumci nošenja proteze, nisu bili uvjerljivi. Njegova odluka da koriste računalno generirani slika (CGI), rezultirala je povećanje proračuna i proširena post-produkciju, iako konačni rezultati nisu uvijek dobro primili. [36] [37] koncept zaraženih je da su njihovi nadbubrežne žlijezde su otvoriti sve vrijeme i Lawrence objasnio, "Oni potrebno imati napustiti u njihovu izvedbu da se jednostavno ne može izaći ljudi usred noći kad si bos. A njihova metabolizma stvarno šiljcima, pa su si stalno hyperventilating, koje stvarno ne mogu dobiti glumci učiniti za dugo vremena ili oni pass out ". [19] Glumci ostao na setu pružiti pokreta hvatanje. [24] [38]" u filmu proizvođača i zvuka ljudi htjeli stvorenja u filmu na zvuk nešto ljudsko, ali ne i standard ", pa Mike Patton, pjevač Faith No More, bio je angažiran kako bi osigurao vrišti i zavijao od zaraženih. [39]
Osim toga, CGI je korišten za lavova i jelena u filmu, i izbrisati pješaka u metak u New Yorku. Radnici vidljive u Windows, gledatelja i kreće automobila u daljini su svi uklonjeni. U svojoj viziji prazan New Yorku, Lawrence navodi Johna Forda kao i njegov utjecaj: "Nismo željeli napraviti film u kojem apokaliptičnog pejzaža osjetio apokaliptična puno filma odvija se na prekrasnom danu Ima nešto čarobno.. prazan grad za razliku od tamne i zastrašujuće da je idealno da se baci i posada želio ". [21]
[Uredi] Izdanje

I Am Legend je izvorno predviđen za 21. studenog 2007 puštanje u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, [40], ali je bio odgođen na 14. prosinac 2007. [41] Film je otvorena 26. prosinca 2007 u Velikoj Britaniji, [42 ] i Republike Irske da je izvorno zakazan za 4 siječanj 2008. [24]
U prosincu 2007, Kina zabranila oslobađanje američkih filmova u zemlji, [43] koji je vjerovao da je odgodio oslobađanje I Am Legend. Will Smith je govorio predsjednik Kine Film Group o osiguranju datum izlaska, kasnije objašnjava, "Mi smo se borili vrlo, vrlo teško pokušati dobiti ga raditi, ali postoji samo određenu količinu stranih filmova koji su dopušteni u. "[25]
[Uredi] marketing
Tie-u strip iz DC Comics i Vertigo Stripovi je stvorena, I Am Legend: Buđenje [44] Ovaj projekt oslanja na suradnju s Bill Sienkiewicz, scenarist Mark Protosevich i autor Orsona Scott Card.. Sin izvorne knjige autor, Richard Christian Matheson, također surađivali na projektu. Projekt će se unaprijed iz strip u online formatu u kojem animirani featurettes (created by ekipa iz slomljena svetih) bit će prikazan na službenim stranicama. [45]
U listopadu 2007, Warner Bros Pictures u suradnji s Electric Ovce tvrtka pokrenula online multiplayer igra I Am Legend: Opstanak u virtualnom svijetu Second Life. Igra je najveći pokrenuta u virtualnom svijetu u prilog filmu izdanju, dopuštajući ljudima da igraju jedni protiv drugih kao zaražene ili nezaražene preko replicirati 60 hektara (240.000 m2) u New Yorku. [46] U studiju se također zaposlio posade oglasa agencija Creative razviti web stranicu koja će biti vidljiva isključivo na iPhone. [47]
[Uredi] Office Box
I Am Legend zaradio 77.211.321 $ na otvaranju vikenda u 3.606 kina, u prosjeku 21.412 dolara po mjesto, te ga postavite na vrhu box office. Ovaj skup rekord za najuspješniji otvaranje za film za mjesec prosinac. [48] Film je zaradio 256.393.010 dolara u Sjevernoj Americi i 585.349.010 $ diljem svijeta. [1] Film je bio šesti najuspješniji film 2007 u Sjevernoj Americi, kao i travnja 2010 stoji među 100 najboljih svih vremena najuspješniji filmovi na domaćem i svijetu (nekorigirane za cijenu karte inflacije). [1]
[Uredi] Naslovnica medija
Film je objavljen na DVD-u 18. ožujka 2008 u dva izdanja: jedan disk izdanju, uključujući i film s četiri animirane stripove ("smrt kao dar", "izolacije", "žrtvovanja Malo za mnoge," i "Shelter"), a drugi DVD-ROM značajke i dva diska posebnom izdanju koji obuhvaća sve ove dodatke, alternativne kazališne verzije filma uz alternativni završetak, [49] i digitalnu kopiju filma [50. ] Na high-definition kraju, film je pušten na Blu-ray Disc formatu i HD DVD formatu s DVD izdanju, s HD-DVD verzija biti objavljena nakon 8. travnja, 2008 [51] I HD. za tisak uključuje sve značajke dostupne u dva diska DVD izdanja. [51] tri diska Ultimate Collector Edition je također izdana 9. prosinca 2008. [52]
Film je prodan u 7,04 milijuna DVD-a zaradio 126,2 milijuna dolara prihoda, što je šesti najprodavaniji DVD u 2008. [53] Međutim, Warner Bros je navodno "malo razočaran" sa filmom nastup na DVD tržištu. [54 ]
[Uredi] Soundtrack
I Am Legend - Soundtrack

Soundtrack album James Newton Howard
Izdana 15 siječanj 2008
Žanr filma rezultat
Duljina 44:00
Oznaka Varese Sarabande
Producent James Newton Howard
Soundtrack za I Am Legend je objavljena 15. siječnja

Kakav vam je film?


ako želiš glasati učlani se ili prijavi

13. siječanj 2012
Evo triler ako vam se neda čitat
13. siječanj 2012
Film jeeeee Predobar
13. siječanj 2012
čini se ok
02. kolovoz 2012
u217157
u217157
dosadan
02. travanj 2013
u164221
u164221
kakav triler, valjda trailer hahahahahahahahahaha , triler je vrsta filma, a trailer je najava na hrvatski
02. travanj 2013
u69479
u69479
gledala sam ga,ako je to onaj film 'ja sam legenda'.
odličan je
02. travanj 2013
super gledao tri puta, još mi se da gledati ga
05. travanj 2013
predobar
06. travanj 2013
neda mi se citat
18. travanj 2013
nisam lud
18. travanj 2013
u228992
u228992
glupo
18. travanj 2013
gledala 1000000000000000000000 puta 100%
19. travanj 2013
ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi
Unesi link na sliku
Primjer: https://www.stranica.com/slika.jpg