Ovu sam temu napravio za one koji slušaju Halid i misle da je legenda i kako možda nema dobar glas ali iam dobre pjesme i način an koji pjeva u srce dira. Svi koji vole Halida i njegove pjesme mogu se pridružiti,a oni koji ne žele netrebaju ....NEMOJTE MISLITI DA JE ON PJEVAČ CAJKI I SLIČNOG ON JE OBIČAN PJEVAČ IZ BIH-a, PRIJATELJ JE SA Massimom Savićem,Severinom,Jole i mnogim drugima.NIJE ME BRIGA ŠTO DRUGI MISLE I NEKA NE PRIČAJU AKO NEZNAJU O NJEMU I NJEGOVIM PJESMAMA JER SVATKO VOLI ONO ŠTO ON VOLI!!! TKO ŽELI NEKA PROČITA OVU TEMU MOŽDA MU SE SVIDI.

Oni koji žele odgovorit neka odgovore tko ne želi nemora
O Halidu Bešliću : Halid Bešlić je rođen 20. novembra 1953. godine u zaseoku Vrapci, kod Knežine, općina Sokolac. Amaterski se počeo baviti muzikom, odnosno pjevanjem još kao učenik osnovne škole, kroz razna kulturno-umjetnička društva, a najduže vremena je proveo u KUD "Zija Dizdarević". To je potrajalo sve do odsluženja vojne obaveze u bivšoj Jugoslaviji. Nakon povratka iz vojske, svoju estradnu karijeru je aktivirao kroz nastupe u poznatim sarajevskim i drugim restoranima, što je potrajalo nekih 5-6 godina.

Prvu ‘singl ploču’ je snimio 1979. godine od kada počinje njegov uzlazni put uspjeha i popularnosti na bosanskoj, odnosno balkanskoj estradnoj sceni. Rezultat Halidovog rada od 1979. godine do 2003. je 16 snimljenih albuma, kao i dva albuma uživo, koji su prodani u milionskim nakladama raznih nosača zvuka. Održao je na hiljade solističkih koncerata širom svijeta.

Može se naglasiti, da je Halid Bešlić dao ogroman doprinos na humanitarnom planu za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu (1992-95). Održao je preko 500 humanitarnih koncerata širom zapadne Evrope.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za muzička ostvarenja i dostignuća. Član je Udruženja muzičara BiH.

Halid Bešlić


ako želiš glasati učlani se ili prijavi

13. siječanj 2013
krivo sam napiso naslov i ima gramatičkih greška ali niej bitno
13. siječanj 2013
ako želiš poslati poruku u tu temu, učlani se ili prijavi
Unesi link na sliku
Primjer: https://www.stranica.com/slika.jpg